Motoarele Renault castiga titlul de campion mondial la constructori pentru a 9-a oara in Formula 1

0
307

Ca motorist al echipei Red Bull Racing-Renault, Renault Sport F1 si-a adjudecat anul acesta titlul de campion mondial la constructori in Formula 1. Este pentru a 9-a oara cand un motor Renault castiga campionatul constructorilor si pentru a 10-a oara cand un pilot castiga titlul de campion mondial F1 concurand pe un monopost propulsat de un motor Renault.

In competitia 2011, motorul Renault RS27 a permis echipelor partenere RSF1, Red Bull Racing, Lotus Renault GP si Team Lotus sa castige un total de 12 victorii, 18 pole position si 723 puncte.

Renault Sport F1 a terminat acest Campionat Mondial FIA F1 2011 asa cum l-a inceput, cu o victorie: Mark Webber, pilot Red Bull Racing, propulsat de motorul RS27, a obtinut prima sa victorie din sezonul competitional 2011. Este a 12-a victorie a sezonului pentru parteneriatul Red Bull Racing-Renault dintr-un total de 19 etape. Sebastian Vettel a terminat cursa pe pozitie secunda, oferind cu aceasta dubla un rezultat perfect pentru finalul de sezon.

Team Lotus si-a atins obiectivul de a termina pe locul 10 in clasamentul constructorilor, Heikki Kovalainen si Jarno Trulli terminand cursa pe locul 16, respectiv 18.

Remi Taffin, seful Renault Sport F1 track operations, a declarat:Anul acesta, Renault Sport F1 a trecut de la statutul de proprietar al unei echipe la cel de motorist, furnizand motoare pentru trei echipe faTa de doar doua in 2010. Sa asiguram un nivel constant de performanta, fiabilitate si serviciu ireprosabil pe tot parcursul anului a reprezentat o provocare foarte importanta. De aceea suntem incantati de rezultatele de azi si de modul in care fiecare partener si-a atins obiectivele stabilite. Red Bull Racing si-a propus maximizarea numarului de puncte obtinute, Lotus Renault GP trebuia sa se menTina in top 5 si sa termine cu bine tinand cont de o a doua jumatate a sezonului dificila, iar pentru Team Lotus sa se claseze pe pozitia a zecea, cruciala in Campionatul Constructorilor. Felicitam toate cele trei echipe si speram ca vom avea o iarna productiva. Urmeaza  noi provocari. As vrea sa transmit multumiri si echipei din Viry pentru contributia adusa performantelor echipelor noastre pe circuit. Suportul tehnic in timpul cursei este unul din principalele atuuri ale Renault Sport F1, iar rezultatele de anul acestaau demonstrat-o din nou”.