Trei milioane MINI – uzina din Oxford atinge un nou reper important al producţiei

0
389

Pe 1 decembrie, uzina din Oxford a producatorului britanic al automobilelor marca MINI a sarbatorit trei milioane de unităţi MINI ce au ieşit de pe linia de asamblare de la începerea producţiei în 2001. Automobilul MINI cu numărul trei milioane ce a fost produs la Oxford este un model John Cooper Works Clubman – primul model care combină cele mai noi îmbunătăţiri de performanţă John Cooper Works şi noul sistem de tracţiune integrală ALL4.

p90244192-highres

Uzina MINI din Oxford a crescut continuu de la aproximativ 300 de maşini pe zi în 2001 la o producţie zilnică de circa 1.000 de unităţi în prezent – practic astazi forţa de muncă de 4.500 de angajaţi la Oxford produce un nou MINI la fiecare aproape un minut. 80% din automobilele MINI produse aici sunt exportate în peste 110 de pieţe din lumea întreagă. De la începerea producţiei MINI la această fabrică în 2001, automobilul s-a dovedit extrem de popular în rândul clienţilor de pe mapamond. Pasiunea şi angajamentul pe care toţi cei de la uzină le au pentru construcţia unui produs de calitate înaltă reprezintă cheia acestui succes. Producţia la Oxford a trei milioane de automobile MINI este o realizare remarcabilă.

p90244191-highres

Vânzările MINI – atât în Marea Britanie, cât şi la nivel internaţional – s-au îmbunătăţit continuu de-a lungul ultimilor 15 ani. În primul său an, aproximativ 40.000 de MINI au fost vândute în lume. În 2015, acest număr a crescut până la aproape 340.000 de unităţi. Trei uzine din Marea Britanie contribuie la această producţie – Hams Hall din apropiere de Birmingham produce motoarele, Swindon produce presarea caroseriilor şi subansamblele pentru MINI, ia acestea sunt reunite la Oxford cu producţia caroseriilor, vopsirea şi asamblarea finală. Împreună, aceste uzine au contribuit, direct şi indirect, la generarea şi susţinerea locurilor de muncă pentru mii de oameni prin lanţul tot mai vast de furnizori şi distribuitori.

Din 2000, BMW Group a investit în total 1,75 miliarde de lire sterline la cele trei uzine, iar investiţia de la Oxford a inclus un atelier de vopsitorie ultramodern, o facilitate high-tech de construcţie a caroseriilor, o nouă zonă de asamblare finală, un nou centru de logistică, Centrul de Calitate şi Inginerie şi MINIcademy, unde ucenicii uzinei sunt instruiţi.

Oxford, sufletul şi baza producţiei MINI, are o bogată istorie în producţia auto. Aici se produc automobile încă din 1913, când marele designer, antreprenor şi filantrop William Morris (ulterior Lord Nuffield) a produs prima lui maşină, “Bullnose” Morris, în apropiere de actuala facilitate de producţie MINI de ultimă oră.

Versiunea clasică Mini, concepută de Sir Alec Issigonis şi lansată în 1959, a revoluţionat lumea automobilului şi a fost produsă la Oxford până în 1968, cu un vârf al producţiei de 94.889 de unităţi în perioada 1966-1967.

p90244189-highres

Modelele construite în prezent la Oxford includ MINI Hatch cu trei şi cu cinci uşi, MINI Clubman şi primul său model derivat cu tracţiune integrală ALL4 – dar şi foarte performantul MINI John Cooper Works.

Cele mai noi ştiri şi informaţii despre uzină pot fi aflate pe contul de Instagram @miniplantoxford, care poate fi accesat la următoarea adresă:https://www.instagram.com/miniplantoxford.