Tripla victorie pentru BMW in competitia Auto Trophy 2011

0
304

Doua modele BMW au castigat prestigioasa competitie \’\’Auto Trophy 2011\’\’. Cititorii publicatiei auto “Auto Zeitung” au desemnat noul BMW Seria 1 drept castigator clar in segmentul compact, in timp ce BMW Seria 5 a fost alegerea numarul 1 in clasa mare.

Ceremonia de decernare a premiilor “Auto Trophy 2011” a avut loc marti, la Meilenwerk din Düsseldorf. Reprezentantii constructorului de automobile premium din München – desemnati totodata sa primeasca trofeele de la Barbara Schöneberger (prezentatoare TV) si Volker Koerdt (redactor-sef “Auto Zeitung”) – au fost presedintele Consiliului Director BMW AG, Dr. Norbert Reithofer, impreuna cu Dr. Klaus Draeger, director de dezvoltare, si Ian Robertson, director de vanzari si marketing.

Victoria la clasa in “Auto Trophy” este cel de-al doilea premiu renumit pe care il obtine noul BMW Seria 1, la doar cateva saptamani dupa ce a fost distins cu “Golden Steering Wheel” de catre “Bild am Sonntag” si “Auto Bild”. Impresia deosebita pe care modelul compact – lansat in septembrie – a creat-o atat asupra evaluatorilor profesionisti, cat si a publicului larg se datoreaza in principal caracterului sportiv. Motoarele puternice cu tehnologie BMW TwinPower Turbo Technology si tractiunea spate a automobilului – o caracteristica inca unica in segmentul compact – garanteaza o placere a condusului inegalabila. In acelasi timp, imbunatatirile fata de modelul anterior sunt reprezentate de confortul optimizat al calatoriei, spatiul interior marit si dotarile inovatoare. 28,2% dintre cititorii “Auto Zeitung” au ales BMW Seria 1 drept preferinta principala intre automobilele din clasa compacta.

BMW Seria 5 a dominat si mai clar votul in segmentul median superior, prin cota de 37% din voturile exprimate. Acum, “Auto Trophy” se adauga unei colectii de trofee, si asa impresionanta. La nivel mondial, BMW Seria 5 este cel mai bine vandut automobil din acest segment. Atat versiunea Sedan, cat si cea Touring intruchipeaza eleganta si flerul sportiv intr-o armonie unica. BMW Seria 5 ocupa pozitia de lider in categoria sa si in ceea ce priveste nivelul de eficienta. Cu incepere din toamna anului 2011, modelul impresioneaza si mai mult datorita gamei vaste de motoare noi si noilor optiuni.

Rezultatele remarcabile inregistrate de BMW au fost completate nu numai de numeroasele clasari pe podium, ci mai ales de primirea “Quality Trophy”. Acest trofeu este acordat de jurnalistii publicatiei “Auto Zeitung” in colaborare cu institutul de verificari tehnice Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ). Premiul este o recunoastere a calitatii si fiabilitatii actualei game de modele, in care BMW Seria 1, BMW Seria 6 si BMW Seria 7 au primit calificative excelente. Aprecierea se face pe baza rezultatelor oferite de inspectia unui numar de aproape opt milioane de automobile, verificari efectuate de-a lungul ultimilor doi ani. De asemenea, s-au folosit si informatii din raportul de calitate si service “Auto Zeitung”.

Anul acesta, “Auto Trophy” a fost decernat pentru a 24-a oara. Peste 100.000 de cititori “Auto Zeitung” au participat la sondaj, exprimandu-si optiunile cu privire la aproape 400 de modele din 29 de categorii. Cele mai de succes modele in aceasta competitie includ BMW Seria 1 Cabriolet, care a fost liderul categoriei sale la ultimele trei editii ale concursului si a incheiat pe locul al doilea in acest an. Alte modele BMW care au fost clasate pe podium au fost BMW X3, BMW X1, BMW Seria 3, BMW Seria 6 Cabriolet si BMW Seria 6 Coupé.