Versiune de 631 CP pentru Mercedes SLS AMG

0
245

Gama de modele extreme din seria Black Series se largeste cu un nou membru de vaza, bazat pe supercarul SLS AMG. Editia speciala aduce un plus considerabil de putere si performante de top.

La exterior, AMG a pregatit un pachet aerodinamic special, cu elemente din fibra de carbon precum extensii ale pragurilor si barelor de protectie, aripioare laterale, eleron si difuzor posterior. SLS AMG Black Series este dotat si cu un diferential blocant electronic, frane ceramice, jante de 20 inci, sistem launch-control si suspensii adaptive.

Sub capota noului SLS AMG Black Series se ascunde acelasi V8 de 6,2 litri, prezent si pe modelele SLS actuale. Puterea si cuplul maxim au urcat, insa, spectaculos la 631 CP (plus 48 CP), respectiv 648 Nm. De vina sunt modificarile substantiale aduse sistemului de admisie si evacuare si al celui de racire. Masa totala a scazut si ea cu peste 70 kg, noul SLS AMG Black Series cantarind doar 1.550 kg.

In aceste conditii, noul supercar german nu putea dezamagi in materie de performante. Sprintul de la 0 la 100 km/h a scazut cu 0,2 secunde, pana la valoare excelenta de 3,6 secunde, cu start de pe loc, in timp ce viteza maxima ajunge la 315 km/h. Totul in conditiile unui consum mediu oficial aproape neverosimil, de 13,7 l/100 km, in regim mixt urban/extraurban.