A inceput programul \’\’Rabla pentru tractoare\’\’

0
278

Cei care se ocupa de cultivarea pamantului isi pot schimba utilajele agricole cu unele noi, incepand de astazi, 25 august, dupa ce Comisia Europeana a aprobat acordarea unor ajutoare de stat de 51.6 milioane de lei pentru innoirea parcului de tractoare si utilaje destinate fermierilor.

Ce interesati vor primi dupa predarea vechiului utilaj agricol un tichet in valoare de cel mult 17.000 de lei, in limita a maxim 40% din pretul fara TVA al noului tractor. Proprietarii de tractoare sau utilaje agricole vechi (producatori agricoli care detin tractoare si/sau masini agricole autopropulsate uzate/inmatriculate/inregistrate pe numele lor, persoanele fizice si mostenitorii acestora, dar si persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, persoanele juridice, grupurile de producatori recunoscute -inregistrate in Registrul agricol, Registrul fermelor, Registrul plantatiilor viticole, Registrul national al exploatatiilor ) pot intra in programul \’\’Rabla\’\’ intre 12 septembrie si 30 noiembrie.

Lista producatorilor de tractoare validati de Administratia Fondului de Mediu va fi publicata pe site-ul institutiei, www.afm.ro, dupa ce dosarele acestora vor fi analizate de expertii institutiei. Producatorii se pot inscrie oficial incepand de astazi.