A treia generatie a simpaticei citadine Toyota Yaris a sosit in Romania

0
612

Toyota Romania a lansat si in tara noastra cea de-a treia generatie a simpaticului model de clasa mica Yaris. Trei artisti locali, Gianina Corondan, Marius Florea Vizante si Stefan Copot, au marcat intrarea in scena a noii citadine nipone, iar evenimentul a conectat concomitent sediile Toyota din tara prin intermediul unei transmisiuni live de la showroom-ul central din Bucuresti.

Noua Toyota Yaris este o evolutie reusita a precedentelor generatii, incadrandu-se in noua filosofie de design a constructorului nipon. Daca pana acum Yaris ridica pulsul exclusiv reprezentantelor sexului frumos, noua generatie poate fi si pe placul barbatilor.

Liniile mai agresive se imbina armonios cu cele “jucause”, fapt ce tradeaza dubla personalitate a noului model. Este un mix interesant menit sa atraga clientela tanara indiferent de sex.

Aceeasi tema o regasim si in habitaclu unde cresterea rafinamentului a fost prioritara. Pasagerii noului Yaris se vor bucura de un habitaclu mai incapator decat ar sugera dimensiunile extrem de compacte ale citadinei japoneze. Toyota a renuntat la cadranele digitale amplasate central, tabloul de bord fiind acum unul clasic, cu ceasuri analogice, asezate in spatele volanului.

Dimensiunile noii Toyota Yaris au crescut semnificativ fata de generatia predecenta. Noul model are 3.885 mm lungime (+100 mm), 1.695 mm latime, 1.510 mm inaltime (+20 mm), un ampatament de 2.510 mm (+50 mm), in timp ce greutatea a scazut cu pana la 30 de kilograme, in functie de motorizare si nivelul de echipare. Volumul portbagajului a crescut la 286 litri.

Gama de motorizari cuprinde 3 propulsoare, dintre care doua pe benzina, 1.0 L VVT-i 69 CP, 1.33 L Dual VVT-i 99 CP si unul diesel, 1.4 L D-4D DPF 90 CP.


Toyota Yaris este disponibila in Romania in trei niveluri de echipare – Terra, Luna si Sol, la preturi cu TVA cuprinse intre 11.097 si 17.980 euro sau incepand de la 8.397 Euro cu TVA prin programul REMAT.