Apple CarPlay – sistemul de operare Apple, acum disponibil si pentru masini

0
454

Apple CarPlay

La salonul auto de la Geneva 2014, Apple a aratat noul sistem de operare pentru masini numit si CarPlay.

Demonstratiile cu sistemul Apple CarPlay au fost efectuate la standul Volvo, Ferari si Mercedes.

Sistemul CarPlay de fapt creaza o imagine a aplicatiilor si functiilor telefonului iPhone pe ecranul principal de entertainment al masinii.

Ceea ce este important de mentionat despre acest sistem este faptul ca functiile acestuia apar pe ecranul principal de entertaintment al masinii, se controleaza fie prin touch screen (Volvo concept car si Ferrari FF) sau cu ajutorul comenzilor sistemului de entertainment (Mercedes C-class W205), ori prin comenzi vocale prin intermediul SIRI pentru toate functiile disponibile (pentru a accesa hartile, pentru a suna, pentru a asculta muzica, pentru a trimite un sms, plus alte aplicatii third-party cum ar fi: Beats Music, Spotify, Stitcher si iHeartRadio).

La momentul demonstratiei de la Salonul auto de la Geneva s-a folosit un iPhone conectat prin cablu la sistemul masinii. Exista totusi informatii ca sistemul CarPlay va putea fi folosit si fara conectarea directa prin cablu la sistemul masinii.

Telefoanele iPhone compatibile cu acest sistem sunt: iPhone 5, iPhone 5C si iPhone 5S.

Prima masina care va avea disponibila aceasta functie va fi Ferrari FF.

Pe site-ul apple.com se mentioneaza ca urmatoarele marci vor avea masini ce vor avea disponibil acest sistem: Ferrari, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz si Volvo.

Tot aici se mai spune ca sitemul va fi disponibil la urmatoarele marci pe viitoarele modele: BMW Group, Chevrolet, Ford, Jaguar, KIA, LandRover, Mitsubishi, Nissan, Opel, PSA Peugeot Citroen, Subaru, Suzuki, Toyota.

Deabea asteptam sa testam si noi noul Apple CarPlay pentru a va spune si opinia noastra.

Volvo

Ferrari FF

Mercedes