ASDR – Asociatia Soferilor si a Drepturilor acestora din Romania

3
459

Ridicarea masinilor a devenit o reala problema la nivel national. Zilnic sunt ridicate mii de masini pentru parcare neregulamentara, in condițiile in care nu exista suficiente locuri de parcare. In majoritatea cazurilor soferul este cel care a gresit. Exista insa si cazuri in care firmele de ridicari auto actioneaza abuziv.

Majoritatea abuzurilor comise impotriva soferilor raman necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizeaza pe faptul ca unii soferi nu cunosc legislatia. Pe de alta parte, soferii care realizeaza ca s-a comis un abuz considera ca nu vor avea niciodata castig de cauza in fața celor care fac legea – firmele de ridicari auto, Primarii, servicii de Politie Rutiera –  astfel incat ajung sa plateasca taxa de recuperare a masinii fara sa mai traga un semnal de alarma privind abuzul comis. Si nu in ultimul rand, sunt soferii care ar vrea sa-si ceara drepturile in instanta, insa dupa ce au platit o taxa de recuperare cat salariul mediu pe economie (700-800 lei), nu mai au resurse financiare pentru a achita serviciile unui avocat pentru consultanta si reprezentare in instanta.

„Dupa o atenta analiza a problemelor cu care se confrunta soferii romani, am considerat ca e necesar sa existe o asociatie care sa vina cu solutii concrete in sprijinul soferilor care considera ca in cazul lor s-a produs un abuz. Vizam atat abuzurile comise in cazul ridicarii mașinilor, cat si conflictele cu societasile de asigurari si probleme ce tin de contractele de leasing.”, a declarat Marian Morosanu, presedintele ASDR.

Doua dintre motivele pentru care soferii pot cere in instanta restituirea taxelor platite firmei de ridicari auto sunt completarea incorecta a procesului verbal si avarierea autoturismului in procesul de ridicare. Soferii isi mai pot recupera banii daca reusesc sa dovedeasca faptul ca masina stationa regulamentar in momentul cand a fost ridicata.

SERVICII DE CARE BENEFICIAZA MEMBRII ASDR

Asistenta juridica gratuita. ASDR isi desfasoara activitatea pe intreg teritoriul Romaniei si le ofera membrilor sai asistenta juridica gratuita, acestia beneficiind de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate si reprezentare in instanta. In cazul in care se demonstreaza ca s-a comis un abuz, soferul poate recupera banii platiti pe taxele pentru ridicare, transport si depozitare, precum si amenda.

Sprijin financiar. Pe langa asistenta juridica, ASDR le ofera membriilor sai sprijin financiar. Acestia pot primi suma necesara pentru a-si recupera masina sau pentru a plati amenda, urmand ca, ulterior, sa restituie acesti bani integral sau in rate.

Asistenta rutiera. ASDR pune la dispozitia soferilor care se confrunta cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare si cazare pe teritoriul Romaniei.

www.asdr-romania.ro

3 COMMENTS

  1. tot timpul amenzi.acum cu cauciucurile.dar pt gropile care distrug masinile cine plateste?trebui sa te judeci cind gresesc ei tu trebuie sa platesti

  2. pe drumul pitesti dragasani rupi masina in 2 si te opreste un politai de la rural si are tupeu sa te intrebe de rovignieta.Pina cind tot acceptam militinii astia care uita ca din impozitele noastre isi iau salariul?
    SI DIN ACCIZELE DE LA COMBUSTIBIL CA SINT DESTUL DE MARI

Comments are closed.