Inca doua modele de 5 stele de la Kia

0
312

SUV-ul Kia Sportage si MPV-ul de segment B Kia Venga (comercializat doar in Europa) au primit ratingul maxim de 5 stele, fapt care le plaseaza in topul claselor din care fac parte si in compania distinsa a altor modele Kia, cum ar fi Soul, cee’d si Sorento.

Kia Sportage a obtinut scoruri de 93 procente pentru Protectia Ocupantilor Adulti, 86 de procente pentru Protectia Ocupantilor Copii, 49 de procente la Protectia Pietonilor si 86 de procente pentru Asistenta de Siguranta. Venga a inregistrat scoruri de 89, 85, 64, respectiv 71 la aceleasi categorii.

Sportage si Venga au punctat si datorita faptului sa sunt dotate cu Control Electronic al Stabilitatii (ESC) in versiunile standard.

“Aceste ultime rezultate de la EuroNCAP subliniaza angajamentul companiei Kia de a oferi niveluri ridicate de siguranta pentru vehiculele pe care le produce”, a comentat Benny Oeyen, Marketing Director la Kia Motors Europe.

“Intr-o prima faza, inginerii de la Kia se straduiesc sa creeze vehicule care sa le ofere soferilor posibilitatea de a evita incidentele, datorita vizibilitatii bune, franelor puternice si tinutei de drum excelente. Insa, daca un accident este inevitabil, proprietarii de Kia pot sa fie siguri ca ei si pasagerii lor sunt protejati de cea mai buna tehnologie de siguranta pasiva”, a concluzionat Oeyen.

Kia Venga a fost testata initial la inceputul lui 2010 si a obtinut un scor de 4 stele. Nemultumiti de acest rezultat, inginerii Kia au efectuat unele schimbari la acest model, pe care l-au adus la EuroNCAP pentru retestare.  Modelul imbunatatit, care se produce incepand cu luna septembrie a acestui an, a performat puternic in toate zonele de testare si si-a asigurat un scor maxim, de 5 stele.

Toate exemplarele de Kia Venga comercializate in Europa ofera cumparatorilor, inca din varianta standard, urmatoarele facilitati:  ABS cu Brake Assist System (BAS), Electronic Stability Control (ESC) cu Hill Assist Control (HAC) – Asistent la Urcarea in Panta, sase airbaguri (frontale, laterale si cortina), dispozitiv de dezactivare airbag pasager fata, tetiere active fata, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte si dispozitiv de avertizare de necuplare, sistem ISOFIX pentru scaunul copilului si senzor de deschidere portiere in caz de impact.

Clientii de Sportage vor beneficia de airbaguri frontale, laterale si cortina cu senzor de rasturnare, dispozitiv de dezactivare airbag pasager fata, tetiere active, ABS, EBD, ESC cu Downhill Brake Control (DBC), Cornering Brake Control (CBC), lumini de franare adaptive, centuri de siguranta cu prindere in trei puncte si dispozitiv de avertizare de necuplare, sistem ISOFIX pentru scaunul copilului si senzor de deschidere portiere in caz de impact.

Kia Venga 2010

Protectie Ocupanti Adulti    89% (32 puncte din maximum 36)
Protectie Copii                          85% (42 puncte din maximum 49)
Protectie Pietoni                      64% (23 puncte din maximum 36)
Asistenta de siguranta           71% (5 puncte din maximum 7)

Kia Sportage 2010

Protectie Ocupanti Adulti    93% (33 puncte din maximum 36)
Protectie Copii                          86% (42 puncte din maximum 49)
Protectie Pietoni                      49% (18 puncte din maximum 36)
Asistenta de siguranta           86% (6 puncte din maximum 7)