BMW prezinta noua Serie 3 Touring

0
1917

Nu s-au stins inca reactiile de pe urma prezentarii noii generatii Seria 3 berlina (nume de cod F30), care e inca o noutate dorita si vinata de ziaristii auto din toata lumea, si BMW ne si prezinta detaliile despre versiunea break, Touring, in limbajul bavarezilor, nume de cod F31.

Daca precedentele versiuni ale break-urilor bavareze sacrificau cumva practicalitatea pe altarul sportivitatii, avind un design sportiv dar un spatiu util din punct de vedere practic mai redus decit al competitorilor, acum BMW reuseste cumva sa rezolve cuadratura cercului, adica sa ofere o masina care si arata foarte bine, fluent si dinamic, dar reuseste sa si seteze standardele de capacitate a portbagajului in segmentul sau, cu spatiul total de stocare de 495 litri. Linia uşor înclinată a acoperişului si geamurile laterale ce se prelungesc mult spre înapoi şi spatele puternic crează o silueta dinamica in care DNA-ul de design actual BMW se identifica din primul moment. Pe linga spatiul de stocare record in segment, o serie de elemente practice sunt oferite standard, si anume:

– rabatarea banchetei in raport 40:20:40.

– deschiderea lunetei independent de hayon.

– retea de partajare reţea de partajare şi husă pentru portbagaj, care poate fi stocată în compartimentul de sub podea.

Aspectele practice pot fi completate prin opţiunile personalizate precum sistemul adaptiv de fixare cu elemente plug-in variabile pentru podeaua portbagajului, funcţia de deschidere hands-free a hayonului – parte a opţiunii Acces confort – şi cârligul de tracţiune pivotant electric.

Practicalitatea noului model este datorata si cresterii dimensiunilor, cu un plus de 97 de milimetri la lungimea totală a automobilului din care 50 de milimetri la ampatament. In ciuda cresterii dimensiunilor, prin utilizarea de aliaje usoare si solutii ingineresti si de design inovatoare, BMW a reusit sa obtina un nou model cu o masa mai mica cu pina la 40 de kilograme decit modelul similar al generatiei precedente de Seria 3. Tehnologia avansata a sasiului, masa redusa, distributia echilibrata a maselor intre punti si tractiunea spate garanteaza caracterul dinamic cu care BMW ne-a obisnuit, si pe care l-a ridicat pe noi culmi cu noua Serie 3.

Ca si in cazul ultimelor modele lansate de BMW (Seria 1 si Seria 3 berlina), si noul BMW Seria 3 Touring beneficiaza de disponibilitatea noilor linii de design Sport Line, Luxury Line si Modern Line, cu concepte de materiale si culori distincte similare celor de la Seria 3 berlina. De asemenea, inca de la lansare va fi disponibil si pachetul optional M, cu suspensie M Sport sau cu versiunea Adaptive M Sport. BMW Seria 3 Touring nu face exceptie de la bunele obiceiuri cu care ne-au obisnuit cele mai recente modele BMW si ne ofera intregul evantai de rafinament tehnic specific, pornind de la tehnologia Efficient Dynamics (inclusiv functia Auto Start-Stop si modul ECO PRO), cutia de viteze automata cu 8 trepte (optionala sau in serie, incluzind si posibilitatea specificarii clapetelor de schimbare a vitezelor dispuse pe volan),  precum şi o selecţie exclusivă de sisteme de asistare, inclusiv Head-Up Display full color. Motoarele cu 4 cilindri sunt echipate standard cu o cutie de viteze manuala cu 6 trepte.

BMW Seria 3 Touring este aşteptat să debuteze în România în luna septembrie. Preţul de pornire va fi de 25450 Euro fără TVA pentru versiunea BMW 316i. Primele variante disponibile pentru comanda la lansare vor fi 328i touring cu motorul 2.0 Twin Turbo de 245 CP, 320d touring (2.0 diesel de 184 CP) si, noutate importanta, 330d touring (3.0 diesel cu 6 cilindri in linie si 258 CP, echipat standard cu cutia de viteze automata cu 8 trepte Steptronic). Acest ultim model este o veste importanta pentru toti aceia care au fost nedumeriti de lipsa de informatii de la lansarea Seriei 3 berlina F30 privind motoarele diesel cu 6 in linie. Toate motoarele îndeplinesc prevederile standardului de emisii EU5, în timp ce motorizarea diesel a modelului 320d poate fi optimizată suplimentar pentru a respecta specificaţia EU6. Până la data lansări, gama de monitorizări va fi extinsă cu o serie de propulsoare benzină şi diesel împrumutate din portofoliul BMW Seria 3 Sedan.