Carlos Tavares pleaca de la Renault cu efect imediat

0
411

Un comunicat de presa foarte scurt emis de Renault Group astazi anunta plecarea imediata a Directorului de Operatiuni (Chief Operating Officer-COO), Carlos Tavares (in dreapta pozei). Conform comunicatului, Carlos Tavares pleaca de la Renault cu efect imediat, fostul COO al Renault Group urmind a se dedica “altor proiecte personale”. Carlos Ghosn, Presedintele si Directorul Executiv (Chief Executive Officer – CEO, in centrul pozei) al companiei tine sa ii multumeasca lui Carlos Tavares pentru contributia sa de succes la rezultatele companiei, de-a lungul intregii sale cariere. Cu efect imediat, Ghosn va indeplini atributiile de COO. Comunicatul mai precizeaza faptul ca in vederea intaririi performantelor industriale si comerciale ale lui Renault, o modificare a structurii de management a organizatiei va fi decisa si implementata curind.

RenaultGroup_44548_global_en

Cu doua saptamini in urma, Carlos Tavares facuse anumite remarci neoficiale catre un reporter, spunind ca nu crede ca va ajunge vreodata sa conduca grupul Renault dar se considera mai mult decit capabil sa conduca un mare producator auto precum General Motors sau Ford Motor Company.

E interesant de remarcat si o eroare de scriere in comunicatul Renault emis in limba engleza, sugerind ca anuntul a fost facut in graba fara timpul necesar pentru o verificare a textului (eroare corectata ulterior): “In  order to reinforce Renault\’s industrial and commercial performances, an  adaptation of the management\’s organization will soon by decided and  announced.”