Cel mai mare sedan din lume

0
645

Daca v-ati intrebat vreodata care este cel mai mare sedan construit vreodata in lume, iata raspunsul. Acesta este de provenienta ruseasca, bineinteles, rusii fiind recunoscuti pentru vehiculele ciudate realizate pe principiul “sa fie mult, sa fie bine”.

Desi nu este in nici un fel o masina pentru familisti sau oameni de afaceri, caroseria sa face ca acest vehicul sa poata fi considerat cel mai mare sedan din lume. Creatia inedita avea sub capota un propulsor de 38.8 litri (nu, nu am pus punctual gresit) si cantarea 28 de tone. Gratie adevaratei uzine de sub capota greutatea maxima pe care o putea tracta este de 85 de tone. Desi propulsorul este evident unul diesel, consumul impresioneaza in sens negativ (dar justificat), acesta fiind de 120 de litri / 100 km.

Sedanul rusesc putea fi condus de pe ambele parti, avand doua seturi de comenzi. Dupa cum puteti vedea si in imagini, a fost utilizat si pentru a tracta avioane, cadrul captat dintr-un film sovietic prezentand masina in timp ce tracta impresionantul TU-144 (concurentul rusesc pentru celebrul Concorde).

Din pacate au fost produse doar trei exemplare si nici unul nu este in stare de functionare in prezent, de unde si timpul trecut utilizat in prezentare. Cu toate acestea titlul de cel mai mare sedan din lume ii revine creatiei rusesti, desi exista unele case sub forma de vehicule in tarile arabe cu dimensiuni de-a dreptul gigantice.