Citroen inainte de Raliul Mexicului

0
296

Dupa debutul pe zapada, in Campionatul Mondial de Raliuri urmeaza o serie de cinci raliuri pe macadam. Primul dintre ele, Raliul Mexicului, este programat in acest sfarsit de saptamana, iar echipele Citroen sunt pregatite sa faca fata provocarii.

In Campionatul Mondial de Raliuri adaptabilitatea joaca un rol esential, trecerea de la o suprafata la alta, in acest caz de la zapada la macadam, fiind dificila si pentru cei mai experimentati piloti. Cu toate acestea Sebastien Loeb si Dani Sordo se arata increzatori inaintea primului raliu pe macadam din acest sezon.

“Este o etapa care imi place foarte mult. Poti sa simti ca organizatori isi dau silinta sa transforme acest raliu intr-un eveniment senzational, iar spectatorii sunt pur si simplu fantastici aici. Startul care se da pe strazile din centrul istoric al orasului Guanajuato este, fara indoiala, unul dintre cele mai frumoase momente ale sezonului”, spune Dani Sordo.

Dupa o pauza de un an, si Sebastien Loeb este incantat ca va lua startul, din nou, in Raliul Mexicului. Loeb si Elena nu au mai pierdut in Mexic din 2006, iar obiectivul lor este sa-si mai adauge o victorie in palmares pe specialele mexicane. “Nu pot spune ca sezonul a inceput prost, dupa locul second obtinut in Suedia, dar nu-l voi lasa pe Mikko Hirvonen sa-si mareasca avansul in clasamentul general. Probele sunt foarte interesante din punctul de vedere al pilotului, mai ales ca nu sunt foarte dure pentru masina. Este un raliu cu multe provocari care contine portiuni foarte rapide, portiuni lente, tehnice si unele extreme de spectaculoase!” a declarat campionul mondial en-titre.

“Modelul C4 WRC se va comporta mult mai bine pe o astfel de suprafata, mai ales ca avem o experienta foarte mare aici. Nu voi face insa niciun prognostic pentru ca nu am mai concurat in astfel de conditii de acum sase luni. Mikko Hirvonen a progresat mult in ultimul timp si sunt sigur ca va porni plin de incredere si foarte motivate in acest raliu.” a adaugat Loeb.

Dani Sordo este si el foarte motivat la prima etapa pe macadam din sezonul 2010: “Sper sa fac aceleasi progrese ca si in Suedia. Sunt avantajat de faptul ca voi pleca al patrulea in prima zi, deci trasa ideala va fi deja curatata de primii trei. Am toate avantajele de partea mea si voi incerca sa-mi ating obiectivul care mi-a fost trasat si anume, sa adun cat mai multe puncte pentru Citroen in clasamentul constructorilor. Rivalii nostri au avut un inceput mai bun in Suedia, dar acum suntem foarte hotarati sa-i prindem din urma.”

Si echipa Citroen Junior este gata pentru Raliul Mexicului, cele doua Citroen C4 WRC ale echipajelor Kimi Raikkonen/Kaj Lindstr si respectiv Sebastien Ogier/Julien Ingrassia fiind gata sa ia startul in primul raliu pe macadam al sezonului.

Sebastien Ogier si Julien Ingrassia, care au terminat pe un excelent loc cinci in Raliul Suediei, prima etapa din actualul sezon, au numai amintiri placute de la prima lor vizita in Mexic. In 2008, Raliul Mexicului a fost etapa de debut pentru echipajul francez in Campionatul Mondial, etapa pe care Sebastien Ogier a si castigat-o la volanul unui Citroen C2 Super 1600 in Junior WRC.

Pentru Kimi Raikkonen si Kaj Lindstrom urmeaza inca o etapa in care vor incerca sa invete cat mai multe. Dupa experienta pe zapada, Kimi Raikkonen va avea ocazia sa piloteze, pentru prima oara pe macadam, un Citroen C4 WRC.

Via:  Citroen