Volkswagen Golf Plus – Cross Golf

0
968

Volkswagen Golf Plus Cross Golf este o varianta a Golf Plus, un monovolum realizat pe platforma Volkswagen Golf.

Diferentele dintre cele doua sunt in principal de factura estetica. Barele de protectie, aripile rotilor si partea de jos a usilor sunt facute dintr-un plastic de culoare gri. Zona inferioara a barelor de protectie si carcasele oglizilor retrovizoare sunt argintii. In plus, suspensia face masina cu 20 mm mai inalta (inaltimea libera este de 111 mm). Cauciucurile sunt pe 17 inch.
Habitaclul are cateva elemente decorative specifice. Bancheta din spate se poate deplasa longitudinal, astfel incat volumul portbagajului variaza intre 395 si 540 de litri.

Toate motoarele sunt supra-alimentate prin turbo-compresor. In plus, modelul TSI 1.4 de 160 CP are aditional un compresor volumetric. Motoarele pe benzina (TSI) dau 105, 115 si 160 CP. Motoarele diesel (TDI) dau 105 si 140 CP.

Cu exceptia motorului pe benzina de 105 CP, toate versiunile pot avea un cuplu automat de ambreiaj dublu (DSG). Cele pe benzina au 7 trepte (multi-disc in baie de ulei). Diesel-urile… 6 viteze concepute special pentru a dezvolta cupluri extrem de ridicate (nu stim daca se refera la ambreiajul uscat, cum are de exemplu Golf GTI).