Poate cel mai exclusivist Seria 6

0
499

Fisker este un carosier recunoscut ce a devenit intre timp chiar constructor auto, iar una dintre creatiile cele mai cunoscute, desi nu prin denumire, este Latigo CS. Acesta este un coupe foarte exclusivist realizat in 2005 pe baza modelului bavarez BMW 645i Coupe.

Debutul oficial l-a avut in acelasi an in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt alaturi de Fisker Tramonto. Acum in San Diego, California este oferit spre vanzare modelul 000 din seria de 150 realizate de Fisker, adica exact masina care a fost expusa la Frankfurt si la saloanele auto ce au urmat.

Fisker Latigo CS beneficiaza de o caroserie unica prin care  se diferentiaza clar de BMW Seria 6. Aspectul este completat de blocurile optice cu design agresiv si de jantele cromate ce au dimensiunea de 20 de toli si sunt incaltate cu pneuri Michelin Pilot Sport.

Daca la exterior Latigo CS este clar individualizat, interiorul tradeaza originile modelului Fisker. Totusi putem remarca pielea ce imbraca intreg habitaclul, schimbatorul de viteze modificat, ornamentele argintii de pe plansa de bord si consola centrala, cat si sigla fisker de pe volan si placuta ce certifica exclusivitatea exemplarului.

Din punct de vedere tehnic exclusivistul model Fisker beneficiaza de suspensie ajustabila cu arcuri elicoidale, sistem de franare performant de provenienta Brembo si o serie de modificari DINAN. Acestea din urma cuprind un nou sistem de evacuare, o resoftare a unitatii ECU, o noua admisie si noi bare stabilizatoare.

Exemplarul din imagini are 13.191 km (8.197 mile) la bord si poate fi achizitionat la pretul de 73.477 de euro (99.888 de dolari). Daca merita sau nu platit acest pret pentru un tratament exclusivist marca Fisker poate decide fiecare pentru el.