Cupa Presei la Karting 2011

1
623

Duminica 18 septembrie, sezonul 2011 al Campionatului National de Karting Dunlop a ajuns la final, FRAS marcand evenimentul prin organizarea unei cupe de karting adresata presei.

Pilotii CNKD au luat startul in ultima etapa a campionatului, marcand trasa ideala pe circuit si lasand pe asfalt un strat generos de guma. Apoi, in timp ce karturile de agrement erau pregatite pentru Cupa Presei, Corneliu Preda, Country Manager Federal-Mogul Romania si Moldova ne-a prezentat tehnologia placarii prin cataforeza (tratament anticoroziv destinat elementelor de directie si suspensie MOOG), discurile de frana Ferodo Coat Plus si placutele de frana cu lamela elastica ProTec S destinate vehiculelor comerciale.

Si…..START!

Dupa premierea tinerelor sperante din Campionatul National de Karting Dunlop, a urmat randul nostru, al pilotilor amatori din presa, sa ne masuram talentul si experienta. Cupa a demarat cu intrecerea pe echipe, pentru care Claudiu David, Manu Mihalache, Vali Porcisteanu, Alex Filip, Mihaela Beldie si Dodo Toma au trebuit sa traga la sorti echipa pe care urmau sa o coordoneze.

M-am aflat in echipa condusa de Dodo Toma, care a conceput o strategie foarte buna inainte de cursa. Din pacate, desi echipa mea a pornit de pe locul al 4-lea, un start slab si un kart mai putin performant ne-au privat de beneficiile strategiei concepute anterior. Cu toate acestea am reusit sa recuperam si am terminat cursa de anduranta pe locul al 5-lea. Agitatia de la boxe a fost poate mai incitanta decat cea de pe circuit, frenezia schimbarilor in stil Le Mans fiind dificil de exprimat in cuvinte.

De la anduranta la performanta individuala

Nu am apucat sa ne relaxam, ca s-a si dat startul in mansa de calificari pentru intrecerea individuala. Fiecare dintre noi a incercat sa dea totul pentru a ajunge in cursa finala, pentru care existau doar 10 locuri disponibile.

Timpul destinat calificarilor a trecut foarte repede si Elena Hirtan, purtator de cuvant FRAS care a avut grija ca evenimentul sa se desfasoare in bune conditii, a anuntat componenta grilei de start a cursei finale. Plin de energie, am plecat impreuna cu ceilalti 9 finalisti spre linia boxelor unde ne asteptau karturile pentru a pleca in turul de formare.

Spirit de competitie

Placerea de a incalzi pneurile, desi inutil tinand cont de duritatea lor si timpul de asteptare pe grila, si emotia specifica startului de pe grila au trezit spiritul sportiv din mine. Si in ciuda aglomeratiei din primul viraj, am reusit sa urc de pe pozitia a 8-a pe cea de-a 5-a.

A urmat un duel aprig cu ocupantul pozitiei a 4-a si o greseala a ocupantului locului 3, care m-au determinat sa atac pozitia a 2-a. Din nefericire am gresit intr-un ac de par, intrand in derapaj, si am fost lovit de pilotul din spatele meu care nu a avut nici o intentie sa franeze. Astfel am ajuns pe pozitia a 6-a de unde am inceput o cursa de recuperare. Ultimele tururi au fost foarte tensionate, disputand pozitia a 4-a pana in ultimul viraj. Asadar am trecut linia de sosire al 4-lea, cu regretul de a nu fi reusit clasarea pe podium.

Emotia victoriei

La finele intrecerii individuale a avut loc premierea castigatorilor. Echipa nr. 1, condusa de Manu Mihalache, a urcat pe prima treapta a podiumului, fiind urmata de Echipa nr. 4 a lui Caludiu David. Pe ultima treapta a podiumului a urcat Echipa nr. 2, condusa de Vali Porcisteanu, din care a facut parte si bunul meu prieten din Brasov, Dan Strauti (Autostiri.ro). Toate cele trei echipe au primit diplome si premii oferite de Orange Romania, Monster Energy si Mol Romania.

Pe prima treapta a podiumului intrecerii individuale a urcat Andrei Barbu (What Car?). Acesta a primit un set de anvelope Dunlop si un card de combustibil de 1.000 RON de la Mol. Pe locul al doilea s-a clasat Mihai Ivascu (Voom.ro), care a plecat acasa cu un card de combustibil de 700 RON si un voucher cadou pentru o cina in doi la restaurantul Spazio. Cupa aferenta celui de-al treilea loc a fost ridicata de Cristian Stoicescu (Kiss FM), acesta primind un card de combustibil de 500 RON.

Impresii

Asadar Cupa Presei la Karting organizata de FRAS a fost un adevarat succes, un mod inedit si placut de a petrece o zi de duminica pentru orice impatimit al volanului. Asteptam cu nerabdare reiterarea acestei cupe in 2012 si le multumim atat organizatorilor cat si participantilor, alaturi de care am intrat in spiritul competitiei si am experimentat emotia specifica plecarii de pe grila de start.

Credit foto: Dunlop

1 COMMENT

  1. Felicitari Alex. Data viitoare sunt convins ca vei fi pe podium. O cursa excelenta, o atmosfera superba. Si uite asa am avut prilejul sa trecem prin extazul clipelor petrecute de piloti si echipe in curse.
    Drum bun si numai bine.

Comments are closed.