Daimler Trucks lanseaza noul Fuso Canter 4×4

0
616

Dupa lansarea in octombrie 2011 a noii game de camioane Fuso Canter (cu tonaje intre 3.5 si 7.5 tone), Daimler Trucks anunta ca versiunea 4×4 a acesteia va fi disponibila pentru prima data in Europa. Ce este acest Fuso Canter? Pai este cel mai vindut camion al lui Daimler in lume. Privind in poza de mai jos, observati sigla cu trei diamante cunoscuta de la autovehiculele Mitsubishi – explicatia este aceea ca producatorul camioanelor Fuso, firma Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (pe scurt Mitsubishi Fuso) este detinuta in proportie de 89.29 % de Daimler AG si de 10.71 % de grupul Mitsubishi, ceea ce ne aduce aminte de fosta Alianta DaimlerChrysler-Mitsubishi Motors.

Versiunea de teren a lui Fuso Canter a inceput sa fie produsa din luna aceasta la fabrica Tramagal din Portugalia  si are o capacitate mare de incarcare cu o masa maxima admisa de 6,5 tone, fiind din cite inteleg eu un fel de pui de Unimog. Modelul Canter 4×4 raspunde la suavul nume de 6C18 si are o putere de 129 kW (175 CP). Tracţiunea integrală poate fi activată sau dezactivată în timpul mersului, ceea ce permite o mai buna eficienţă consumului de combustibil, prin conectarea tractiunii integrale doar cind este nevoie. Camionul este echipat standard cu o punte spate care beneficiază de blocare diferenţial blocabil. Clienţii au posibilitatea de a alege între o cabină individuală şi o cabină echipată cu 3, respectiv 7 locuri, cu ampatamente de 3.415 mm şi 3.865 mm.

Capacitatea de încărcare a şasiului variază între 3.500 kg şi 3.735 kg. Datorită structurii sistemului de tracţiune integrală, unghiul de atac este de 35 de grade faţă de cel de 18 grade al modelului Canter 4×2 – în timp ce, unghiul de pornire este de 24 de grade, faţă de cel de 11 grade regăsit la modelul Canter 4×2. Garda la sol a crescut de la 219 mm până la 320 mm, garantind o capacitate off-road remarcabila, ideala pentru activitatile in care este nevoie de operare pe alte suprafeţe decât cele asfaltate, mai exact în şantierele de construcţie, în sectorul energetic sau în cel de servicii, precum detaşamentele de pompieri sau serviciile de dezapezire (echipat cu plug de zăpadă şi dispozitiv de împrăştiere a sării). Lăţimea redusa de doar 2 m, ii permite sa se descurce cu usurinta pe drumuri înguste si in regim off-road. Alaturi de latimea redusa, raza mica de bracaj de 13,5 m sau 15,1 m, în funcţie de versiune si economie de spaţiu prin cabina aşezată peste motor, contribuie la o manevrabilitate foarte buna.