Proprietarii de Dacia Duster si-au dat intalnire la Sibiu

0
315

Dusteristi Cover - garajul.ro

Cea de-a patra reuniune a proprietarilor de Dacia Duster, organizată de Asociaţia Club Duster şi forumduster.ro, între 15-17 februarie 2013, la Rau Sadului (Sibiu) a înregistrat o participare record – 38 de maşini înscrise şi peste 100 de participanţi. Dusteriştii au venit din toate colţurile ţării: Dolj, Gorj, Constanţa, Mureş, Bucureşti, Prahova, Botoşani, Alba, Argeş, Tulcea, Sălaj, Galaţi, Braşov, Ialomiţa ca să se cunoască între ei şi să îşi cunoască propriile vehicule, la adevăratele lor capacităţi off-road.

În afara proprietarilor de Dacia Duster, la eveniment au luat parte şi echipele Clubului Duster 4×4 Everyone, care au concurat în ultimii doi ani în Campionatul Naţional de Off-Road (CNOR). Celor două vehicule de competiţie care au făcut faţă cu brio testelor din etapele CNOR li s-a adăugat un al treilea Dacia Duster modificat de echipele Renault Technologie Roumanie.

Prima zi a reuniunii, sâmbătă, a fost dedicată unei deplasări în convoi, pe Valea Sadului, pe un traseu montan. Nu a fost deloc uşoară gestionarea caravanei, deoarece nu se putea circula decât pe un sens, iar unele vehicule au derapat pe zăpada îngheţată de pe marginea drumului. În ciuda depăşirii timpului prevăzut iniţial pentru plimbarea în convoi, şoferii au putut testa din plin capacităţile maşinilor lor de a rula pe zăpadă sau pe gheaţă, dar au simţit şi efectul adrenalinei la scoaterea din nămeţi prin troliere sau cu şufa. După patru ore de traseu, toate maşinile au revenit la cabană, fără probleme.

După-amiaza au avut loc calificările din cadrul concursului contra-cronometru pe un circuit în teren denivelat, iar pentru finala desfăşurată duminică dimineaţă s-au calificat primii 10 concurenţi, desemnaţi pe baza timpilor realizaţi. Seara s-a încheiat cu o degustare de vinuri oferită de sponsorul „Crama Oprişor” şi cu o cină festivă.

Duminica, deşi e zi de odihnă, „dusteriştii” nu şi-au găsit tihna. Dimineaţa a avut loc finala concursului, iar câştigătorii au fost recompensaţi, pe lângă premiile substanţiale oferite de către sponsori, şi cu câte o cursă la volanul unuia dintre vehiculele de competiţie ale echipei Duster 4×4 Everyone. Aceştia şi-au încercat priceperea în pilotarea Dacia Duster pe un traseu care presupunea şi trecerea printr-un vad de râu, dar şi o rampă mai dificilă.

Podiumul a fost următorul:

Locul I Constantin Cucu (Constanţa)

Locul II: Gabriel Dorobanţu (Târgu Mureş)

Locul III: George Florea (Bucureşti)

Premiul special pentru decanul de vârstă al „dusteriştilor”: Gheorghe Alungulesei (Alba Iulia)