Fiat va lansa o noua generatie a best-seller-ului Punto

0
278

FIAT va lansa in primavara lui 2013 o generatie complet noua a best-seller-ului Punto. Modelul de clasa mica, succesorul lui Punto Evo, va avea un design agresiv, apropiat de cel al predecesorului, italienii preferand sa adopte calea evolutiei si sa rafineze look-ul extrem de reusit, realizat de Giugiaro.

Noua gama Punto va pune accentul pe seria de motorizari MultiAir si Multijet Euro5 si, astfel, noile modele vor contribui semnficativ la reducerea mediei emisiilor poluante a grupului Fiat.

Pe langa versiunile hatchback clasice cu 3 si 5 usi, italienii vor prezenta si un mini monovolum, un succesor pentru Idea. Noul Idea va prelua numeroase elemente de stil de la best-seller-ul 500, va avea cinci usi si un gabarit simtitor mai mare. Disponibil in versiuni cu 5 si 7 locuri, Idea va concura cu modele precum Opel Meriva pe Batranul Continent si Scion xD in Statele Unite ale Americii, unde va fi comercializat drept Chrysler.

Noile modele ale constructorului italian sunt asteptate sa-si faca aparitia pe piata europeana, dar si pe continentul Nord American, in 2013.