Hyundai creeaza noi oportunitati pentru elevii de liceu din Romania

0
354

Incepand cu anul acesta, Hyundai extinde programul “Skills for the Future” in licee, cu scopul de a dezvolta abilitatile tinerilor din Romania, in domeniul stiintelor exacte aplicate in industria auto. Proiectul va fi derulat in 15 tari din Europa, cele mai bune echipe avand sansa de a fi selectate pentru finala din luna iunie 2015, desfasurata in Cehia. Pe parcursul anului scolar, elevii cu abilitati tehnice vor crea si administra propriile proiecte de afaceri. Acestia vor avea ocazia de a dezvolta produse si servicii in domeniul auto si de a invata cum pot fi transformate propriile idei in afaceri viabile.

Pentru a adauga valoare proiectului, concurentii vor fi sustinuti de catre mentorii Hyundai Auto Romania, Junior Achievement si de catre profesori coordonatori. Proiectele tinerilor vor fi prezentate in fata unui juriu national, iar cele mai bune echipe vor fi selectate pentru a participa la finala europeana „Skills for the Future Award”, care va avea loc in Praga, Cehia, in luna iunie a acestui an. Dupa un an de instruire si practica antreprenoriala, in cadrul unui program recunoscut de catre Comisia Europeana drept cea mai buna practica in domeniul antreprenorial, cel mai bun proiect va primi premiul „Hyundai Skills for the Future”.

“Copiii trebuie lasati sa viseze. Numerosi tineri isi propun sa devina antreprenori, iar cei mai multi dintre ei sunt extrem de creativi si de competitivi. Iar acest tip de initiative contribuie la dezvoltarea lor profesionala, pregatindu-i sa tina pasul cu schimbarile pietei Doar asa vor reusi sa intuiasca nevoile potentialului client si sa fie cu un pas inainte in a oferi cele mai bune produse/ servicii” a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania.

“Skills for the Future” este un proiect demarat de catre Hyundai Motor Europa in parteneriat cu Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE) Europa – cel mai mare furnizor european de programe educationale de antreprenoriat. Scopul actiunii este de a inspira tinerii sa se orienteze catre cariere in domeniul STEM, precum si de a de a contribui la o mai buna intelegere si constientizare a abilitatilor necesare pentru un mediu de lucru real in industria auto, care este in permanenta in cautarea de personal calificat.

La nivel european, programul „Skills for the Future” va fi derulat in 15 tari. Aceasta reprezinta o triplare a numarului de tari participante, fata de 2012 – anul in care Hyundai Motor Europe a demarat proiectul. Inspirat de impactul initiativei asupra studentilor, liceele din sapte tari noi vor integra programul in activitatile lor academice din anul 2015. Acestea sunt: Danemarca, Norvegia, Romania, Bulgaria, Slovenia, Olanda si Austria.

In anul scolar 2013/2014, „Skills for the Future” a incadrat aproximtiv 4.400 de elevi din peste 100 de scoli. Numarul participantilor a crescut de la 1.000 in anul 2012, la 5.400 in 2015. Hyundai Motor Europe se concentreaza asupra scolilor profesionale, deoarece acestea pregatesc elevii pentru un loc de munca, iar acest program isi propune sa aduca impreuna industria si educatia, pentru a asigura eficienta pregatirii elevilor pentru piata muncii. Premiul „Hyundai Skills for the Future” a fost castigat in anul 2014 de catre echipa CROSS din Slovacia, care a dezvoltat, promovat si comercializat o aplicatie mobila, denumita ”Careful Eye” (Ochiul atent), care utilizeaza tehnologia wireless, pentru a permite conducatorului auto sa comunice in siguranta cu pasagerii-copii, care calatoresc pe bancheta din spate a autovehiculului.