King of Style: Conceptul Takeri sau noua Mazda6

0
648

Mazda va lansa in cadrul Salonului Auto de la Tokyo conceptul Takeri, un sedan cu alura de coupe ce prefigureaza noua generatie a sedanului de clasa medie 6, ce va reprezenta expresia pura a noii teme de design a casei nipone, „KODO – sufletul miscarii”.

Designul agresiv, dominat de linii simple si elegante, tipic nipone, isi propune sa impuna noi standarde in clasa medie. Constructorul japonez mizeaza pe valorile traditionale cu care ne-a obisnuit in ultimii ani, punand accent pe un design atragator si pe o experienta dinamica excelenta, menita sa satisfaca cerintele clientilor interesati de placerea de a conduce.

Aripile fata distinctive reprezinta evolutia celor proeminente introduse pe RX-8. Acestea scot in evidenta miscarea Takeri.

La interior Mazda Design a creat „spatiul atletic extrem” concentrat pe legatura intre ergonomie si functiile mecanice de baza, spatiul optim ce ii ofera soferului placerea maxima de a conduce.

Ikuo Maeda, directorul Diviziei de Design Mazda explica noua tema de design astfel: „Explorand in munca noastra expresia miscarii, Mazda Design s-a concentrat pe vigoarea, frumusetea si tensiunea identificate in miscarea observata la animale. Aceasta miscare este atat de plina de vitalitate, incat starneste emotii celor care o vad. Am numit-o „KODO – sufletul miscarii” iar scopul nostru este sa exprimam miscarea prin vitalitate puternica si viteza ca tema de design pentru viitoarele modele Mazda”.

Noua Mazda6 va fi al doilea model de serie, dupa crossoverul CX-5, ce va incorpora noua tema de design Kodo – Sufletul Miscarii. Linia de design anterioara, Nagare, a fost abandonata dupa ce initiatorul acesteia, directorul de design Laurens Van den Acker, a plecat in 2010 la Renault, fiind inlocuit de Ikuo Maeda.

Viitoarea gama Mazda6 va prelua si noua generatie de propulsoare, transmisii, sasiuri si caroserii din seria SKYActiv, un angajament tehnologic extrem de serios ce implica reducerea masei totale, a consumului si a emisiilor poluante, dar si cresterea performantelor si imbunatatirea comportamentului rutier pentru viitoarea gama de modele Mazda. Daca multi constructori lanseaza masini din ce in ce mai grele, uneori ajungand la mase de-a dreptul ridicole, iata ca Mazda isi pastreaza directia de dezvoltare corecta si face exact opusul.

Mazda6 va concura cu VW Passat, Opel Insignia sau Ford Mondeo si isi va face debutul comercial in prima parte a anului 2013.