ŠKODA este noua campioana mondiala SWRC

0
456

Ín 23 octombrie 2011 ŠKODA a obtinut un triumf istoric: pentru prima data, marca a câstigat Campionatul Mondial, dupa ce echipajul Red Bull ŠKODA, format din Juho Hänninen si Mikko Markkula (FIN), intr-o Fabia Super 2000, a obtinut Victoria finala in ultimul raliu al editiei din acest an a campionatului SWRC.

Dupa performanta fantastica, obtinuta in campionatul SWRC din acest an, echipa Red Bull ŠKODA merita intr-adevar sa sarbatoreasca. Titlul in Campionatul Mondial reprezinta apogeul celebrarilor din acest an, care marcheaza 110 ani de eforturi ale marcii ŠKODA in domeniul motorsport.

Raimund Baumschlager, Directorul echipei Red Bull ŠKODA, comenteaza: “Astazi este o zi foarte speciala pentru noi toti. Juho si-a dovedit calibrul demonstrând aici performante mature si precise, din punct de vedere tehnic. Mai mult, el a fost cel mai rapid pilot al sezonului, obtinând cele mai consistente performante dintre toti pilotii. Suntem cu adevarat mândri de aceasta realizare!”

Raliul RACC Spania a fost apogeul perfect al sezonului, pentru intreaga echipa. Juho Hänninen si-a incununat performantele anterioare pilotând perfect in Catalonia, inteligent, dar in acelasi timp rapid. Pastrându-si calmul, dar in acelasi timp pilotând agresiv, Hänninen a luptat pâna in ultima etapa pentru victoria din Spania, cu Al-Attiyah, pilotul care a câstigat Raliul Dakar si care s-a aflat la volanul unui Ford. Batalia pentru titlul campionatului a fost decisa de fapt in prima etapa de vineri – in timp ce Juho Hänninen, actualul lider al campionatului, obtinea cel mai bun timp, cel mai mare rival al sau la titlul din acest an, Ott Tänak, a avut un accident, care a facut imposibila aparitia sa in restul programului de vineri. Din acel moment, Hänninen si-a modificat strategia – pilotajul tactic a devenit prima sa prioritate. Cu toate acestea, a reusit sa obtina timpi excelenti, a ramas concentrat, având victoria in fata ochilor.

Juho Hänninen: “Aceasta este o zi perfecta pentru noi toti si o realizare excelenta, una dintre pietrele de hotar ale carierei mele. Totul a functionat perfect, si desi nu a fost nevoie sa mergem la risc, am fost inaintea plutonului pe parcursul intregului raliu. Doresc sa le multumesc tuturor celor care ne-au ajutat sa obtinem aceasta realizare. Ne-au fost oferite toate conditiile necesare si resursele de care aveam nevoie pentru a putea obtine performante de prima clasa, iar titlul in Campionatul Mondial reprezinta o recompensa binemeritata pentru noi toti.”

Celalalt echipaj Red Bull ŠKODA, Hermann Gassner si Timo Gottschalk, a oferit o performanta foarte matura in Spania. Gassner a obtinut cel mai rapid timp, in una dintre etape, si a ajuns printre primii trei in alte etape, reusind sa termine pe locul cinci la final.