La multi ani Chevrolet!

0
325

Astazi Chevrolet implineste 100 de ani. Marca americana sarbatoreste centenarul sau printr-o gama noua de modele.

Chevrolet a marcat cei 100 de ani de existenta prin mai multe actiuni:

A donat 100 de masini organizatiei SOS Satele copiilor – patru dintre aceste masini au fost donate in Romania; pe 3 noiembrie lanseaza revolutionarul model electric Chevrolet Volt in Europa; aduce un omagiu cofondatorului companiei Louis Chevrolet prin comandarea unei opere de arta care va fi expusa public in Chaux-de-Fonds, Elvetia, locul in care s-a nascut Louis Chevrolet. Insa cea mai laborioasa pregatire pentru sarbatorirea centenarului a fost noua gama de modele Chevrolet.

Chevrolet paseste in noul secol cu o gama noua, care pune accent deosebit pe tehnologie, siguranta, design si echipari bogate in standard, oferind cat mai multe avantaje clientilor sai.

Accent pe siguranta

Toate modelele Chevrolet au fost testate dupa noile reguli – mult mai exigente – ale organizatei euroNCAP si au obtinut rezultate excelente (teste efectuate dupa 2009, dupa noul regulament euroNCAP).

Noul Chevrolet Aveo / Sonic, Chevrolet Cruze, Chevrolet Captiva SUV, modelul MPV Orlando au obtinut punctajul maxim de cinci stele euroNCAP, iar micul Chevrolet Spark a obtinut 4 stele, la un punct diferenta de cele 5 stele, un rezultat foarte bun in acest segment.

Ultimul model testat, noul Chevrolet Aveo este cel mai sigur autovehicul din segmentul sau. (Teste euroNCAP: http://www.euroncap.com/supermini.aspx).

Noul Aveo vine cu o platforma complet noua, platforma Gamma, care va fi utilizata si pentru  alte modele GM ce urmeaza a fi lansate in acest segment.

Modelul Aveo este echipat in standard cu un pachet de elemente de siguranta, unic in segmentul sau:

– cruise control cu limitator de viteza – unic in segment
– asistenta la pornirea in rampa (HSA) – functionalitate unica in segment
– 6 airbaguri: airbag sofer, pasager, airbaguri laterale si airbaguri cortina
– control electronic al stabilitatii (ESC)
– sistem de control al tractiunii (TCS)
– ABS si distributia electronica a fortei de franare (EBD)
– centuri fata pretensionate si reglabile pe inaltime
– sistem ISOFIX
– functia lumini de zi
– tetiere fata ajustabile pe 4 directii
– centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte.

Calitatile noilor modele sunt apreciate in intreaga lume, fapt ce reiese din cifrele de vanzari, marca inregistrand astfel cel mai bun an calendaristic din istoria de 100 de ani, cu 3,6 milioane de autovehicule vandute in 2011.

La o suta de ani de la infiintare si cu peste 209 de milioane de autovehicule si camioane vandute, Chevrolet este probabil cea mai vanduta marca auto din lume de pana acum.

La fiecare 7 secunde, in lume este vandut un Chevrolet.

Via | Chevrolet