PREMIERA: Primele fotografii oficiale cu noul Peugeot 208

3
529

Desi Peugeot va prezenta noul 208 abia maine, 2 noiembrie, primele fotografii oficiale au fost deja publicate de revista germana autozeitung. Viitorul model de clasa mica, inspirat de designul superbului concept SR1, va marca inceputul unei noi directii de design pentru constructorul francez.

“Noul Peugeot 208 va fi un model global, comercializat in Asia, America de Sud si Europa. Va fi usor de recunoscut ca un model Peugeot adevarat, cu o noua identitate de imagine, inspirata de conceptele SR1 si HX1, dar si de 508. O parte din noul stil poate fi observat pe conceptul SR1, cu un aspect atletic, pur, elegant si precis.”, a declarat Jean-Pierre Ploue, directorul de design al grupului PSA.

Dimensiunile noului Peugeot 208 au fost majorate, lungimea crescand cu 7 centrimetri, in vederea imbunatatirii spatiului interior si a volumului de incarcare. Inginerii francezi au reusit si o performanta demna de apreciat – au scazut greutatea viitorului model cu 110kg  fata de actualul 207, o strategie excelenta ce va duce la reducerea consumului de carburant si amplificarea caracterului sportiv.

La debut, gama de motorizari va cuprinde cinci diesel-uri si doua propulsoare pe benzina. Cea mai economica versiune diesel va avea un consum mediu de doar 3.4 litri/100km. Cele doua motoare pe benzina, de 1.000 si 1.200 cmc, sunt complet noi si vor avea trei cilindri. Varianta de 1 litru va emite doar 99 de grame de CO2 pe kilometru si va oferi un consum mixt de 4.3 litri la suta.

Debutul comercial pe piata europeana va avea loc in prima parte a anului viitor.

Via | autozeitung.de


3 COMMENTS

Comments are closed.