Lansarea noului BMW Seria 1 xDrive pe partia Cocosul din Predeal

0
2107

BMW Group Romania ne-a obisnuit deja cu evenimente si lansari mai non-conformiste, imaginatia lui Alex Şeremet, Corporate Communication BMW Group România, fiind foarte inspirata in aceasta privinta. Pe 1 februarie, pentru a marca lansarea pe piata din Romania a noului model BMW Seria 1 xDrive, performantele acestuia au fost puse la incercare printr-un test inedit desfasurat pe Pârtia Cocoşul din Predeal. 

O întrecere inedită i-a adus faţă în faţă pe Claudiu David, pilot cu experienţă în Campionatul Mondial de Raliuri şi singurul instructor român BMW Driving Experince, şi George Vintilă, în calitate de schior profesionist. Noul model BMW Seria 1 120d xDrive, echipat cu roţi speciale de zăpadă, a fost pregătit pentru a-l susţine pe Claudiu David.

BMW 120d xDrive pe Pirtia Cocosul din Predeal

Prima parte a incercarii a constat in ascensiunea Pârtiei Cocoşul din Predeal, pârtie de dificultate medie, cu două secţiuni cu înclinaţia de peste 30°. BMW Seria 1 120d xDrive a urcat cei 2250 m ai pirtiei prin forte proprii, ajungind până la cel mai înalt punct al pârtiei in timp ce tracta doi schiori. Pe urcare, modelul pilotat de Claudiu David a atins viteze de peste 80 km/h, devenind astfel cel mai rapid transport pe cablu pentru schiori. Reusita la ascensiune a surprins placut audienta, intrucit planul initial era acela de a urca masina tractata cu maşina specială de bătut zăpada, insa noul Seria 1 120d xDrive a putut sa realizeze ascensiunea fara nici un ajutor.

Coborârea a oferit înfruntarea directă între pilot şi schior. Pentru un plus de spectacol, a fost amenajată o trambulină pentru o săritură spectaculoasă a lui George Vintilă. Claudiu David la volanul Seriei 1 a avut avantajul unor viteze maxime mai mari, de până la 110 km/h, în timp ce George Vintila a beneficiat de o distanţă de frânare mai mică şi manevrabilitate mai bună pe viraje.

În final, chiar dacă schiorul a ajuns înainte cu o diferenţă de câteva secunde, a impresionat însă automobilul care a urcat fără dificultate şi s-a dovedit manevrabil pe zăpadă, în condiţii extreme. „Pentru asigurarea pârtiei, precum şi pentru o desfăşurare în condiţii de siguranţă a evenimentului am beneficiat de sprijinul autorităţilor, salvamontului şi jandarmeriei, dar şi de excelenta pregătire a pilotului nostru, Claudiu David. Am vrut să testăm limitele noului nostru model cu tracţiune integrală, pentru aceasta am pregătit un experiment la limită. Cu siguranţă nu ne aşteptăm să încerce şi clienţii noştri acelaşi lucru, dar provocările pe care le-a depăşit BMW Seria 1 cu xDrive arată pe deplin calităţile noului model“,  a declarat Alexandru Şeremet, Corporate Communication BMW Group România.

BMW Seria 1 este cel mai nou model de la BMW care beneficiază de transmisia integrală inteligentă BMW xDrive. Sistemul, controlat electronic, variază continuu transmisia între cele două punţi, asigurând aderenţa optimă, dar şi stabilitatea maximă în viraje. Se remarcă prin posibilitatea transferului transmisiei până la 100% de pe o punte pe cealaltă, asigurând astfel, un comportament deosebit de sportiv şi, în acelaşi timp, extrem de sigur. Cu excepţia BMW Z4, toate modelele BMW beneficiază acum de acest sistem. La Seria 1, BMW xDrive este disponibil pentru început pentru BMW 120d şi BMW M135i.

Despre BMW Seria 1 120d xDrive

Date tehnice

– Motor diesel, TwinPower Turbo, 2 litri, 4 cilindri în linie

– Putere maximă: 184 CP

– Cuplu maxim: 389 Nm (1750 – 2750)

– Masa proprie (DIN): 1425 kg

– Acceleraţie 0-100 km/h: 7,2 secunde

– Consum mediu conform standardelor EU: 4,8 litri per 100 km (123g per km)

Preţ de pornire BMW Seria 1 120d xDrive: 26.550 Euro fără TVA