Mercedes Actros – două premii pentru design

0
303

Noul Mercedes-Benz Actros a câştigat două premii prestigioase în design: “German Design Award 2013”, în categoria “Transport şi spaţiu public”, şi “Focus in Gold 2012”, din partea Centrului de Design din Stuttgart. Cel mai important vehicul din seria de camioane Mercedes-Benz a impresionat juriul atât cu ergonomia şi calitatea superioară a interiorului, cât şi cu designul exterior al diferitelor variante. După distincţia “red dot”, oferită de Design Zentrum Nordrhein-Westfalen, noul Actros a primit acum încă două premii importante pentru designul său.

Kai Sieber, Design Director pentru vehiculele comerciale Mercedes-Benz, afirmă: “Suntem foarte mândri de modul în care forma se îmbină perfect cu funcţiile noului Actros. De aceea, suntem extrem de încântaţi de recunoaşterea deosebită primită sub forma acestor apreciate premii internaţionale de design”.

Distincţia “German Design Award 2013” a fost conferită de un juriu format din 30 de membri ai Consiliului de Design. În acest an, juriul a evaluat 1500 de înscrieri în zece categorii şi a declarat noul Actros câştigător al categoriei “Transport şi spaţiu public”. Criteriile de evaluare au fost calitatea designului, nivelul de inovaţie, valoarea brandului, funcţionalitatea, ergonomia şi compatibilitatea cu mediul. Ceremonia oficială de premiere a “German Design Award 2013” va avea loc în cadrul târgului “Ambiente” din Frankfurt, în februarie 2013.

La sfârşitul săptămânii trecute, noul Actros a fost onorat de către Centrul de Design din Stuttgart cu premiul “Focus in Gold 2012”, în categoria “Vehicule”. O mare varietate de produse, în 17 categorii de concurs, au candidat pentru Premiul Internaţional de Design Baden-Württemberg. La ceremonia de premiere din Ludwigsburg, de pe 12 octombrie, premiul “Focus in Gold 2012” a fost oferit designerilor vehiculelor comerciale Mercedes-Benz, Kai Sieber şi Janssen Bertrand. De asemenea, un model la scara de 1:4 al noului Mercedes-Benz Actros va fi expus în Ludwigsburg, timp de câteva săptămâni.

Centrul de Design din Stuttgart organizează anual această competiţie de design, încă din 1962. Sponsorizată de landul Baden-Württemberg, instituţia este cea mai veche de acest gen şi singurul centru de design din Germania condus de un land.

Noul Mercedes-Benz Actros

Noua serie Actros a ieşit de pe linia de asamblare din Wörth, Germania, începând cu toamna anului 2011, şi este ideală pentru transportul pe distanţe lungi. Ca răspuns la cerinţele tot mai ridicate privind confortul, accesibilitatea, dinamica manevrabilităţii şi diversitatea portofoliului, noul Actros a fost dezvoltat de la zero. Diversitatea variantelor, cu diferite opţiuni de echipare şi modele, transformă Actros în vehiculul perfect configurat pentru aproape orice tip de operaţiuni de transport pe distanţe mari.