Volkswagen Group confirmă atingerea obiectivelor propuse pentru 2012

0
407

În ciuda timpurilor grele de criză, numarul 1 in VW –  Martin Winterkorn – a confirmat atingerea obiectivelor propuse pentru 2012. Venituri în creștere, cota de piață crescută la 12,6%  față de 12,3% in 2011 și 6,9 milioane de autoturisme vandute in primele 9 luni, fata de 6,2 milioane de mașini vandute in aceeași perioada a anului trecut – se pare că targetul de 9,5 milioane de automobile pentru 2012 va fi atins pana la sfârșitul anului fara nicio problemă.

Europa si America de Sud par a fi în continuare cele mai importante piețe de desfacere insă planurile de dezvoltare țintesc puternic spre Asia.

Un nou plant de producție inaugurat in iulie in Yizheng – China, cu o capacitate de 300.000 de masini pe an,  construcția demarată pentru o fabrica de cutii de viteze in Tianjin care din 2014 urmează să asambleze 450.000 de cutii de viteze pe an; planuri clare de extindere a facilitățiilor de producție din Rusia (Kaluga) si o nouă fabrică Audi in Mexic – San Jose Chiapa – acestea sunt planurile de dezvoltare pentru viitor ale celui mai de succes constructor auto european.

Grupul se poate lauda cu niște rezultate financiare de invidiat ținând cont de declinul industriei auto din ultimii ani și cu planuri mari de viitor. Nu putem decat să le urăm mult succes in continuare și să așteptam cu nerăbdare noutățile automobilistice anunțate pentru 2013.