Mercedes-B​enz lanseaza noul Sprinter in Romania

0
1559

Mercedes-Benz a lansat oficial noul Mercedes-Benz Sprinter a fost lansat oficial în România, fiind disponibil pentru comandă cu livrare încă din luna septembrie, la un preţ de pornire de 22.222 euro, fără TVA, pentru șasiu și de 24.999 euro, fără TVA, pentru furgon. La nivel mondial, Mercedes-Benz Sprinter este considerat etalonul clasei de autovehicule comerciale cu o masă maximă admisă de 3,5 tone.

Sprinter a fost întotdeauna considerat lider în segmentul său în ceea ce priveşte inovaţia, iar noile sale opţiuni şi îmbunătăţiri intaresc aceasta reputatie, prin cele cinci noi sisteme de siguranţă, motorizările care respectă viitorul standard de poluare Euro VI, designul îndrăzneţ, si consumul extrem de redus, de 6,3 l/100 km, care il poziţionează pe primul loc si în ceea ce priveşte consumul de carburant.

Mercedes-Benz Sprinter 2013 - Concuram cu noi insine (1)

Sprinter este cel mai de succes model fabricat de divizia de autovehicule comerciale Daimler. În jur de 150.000 de unităţi Sprinter sunt construite în prezent, în fiecare an.Cele mai importante piețe pentru Mercedes-Benz Vans sunt în Europa, furnizând aproximativ 60% din totalul vânzărilor. Ca element de bază al strategiei de afaceri “Vans goes global”, piețele aflate în creștere din America de Sud și Asia, precum și piața din Rusia, sunt tot mai deschise la activități de producție. De exemplu, Sprinter este asamblat în Argentina (din 2007) și China (din 2011). De asemenea, din iulie 2013, Sprinter a fost fabricat în colaborare cu GAZ, compania-parteneră din Rusia. Datorită modelului Sprinter, Mercedes-Benz este lider de piaţă la categoria autoutilitare medii și mari din Europa (UE 24), cu o cotă de piaţă de 18,1% în 2012. În 2012, vânzările au crescut până la 19%, formând un total de 21.500 unităţi. În prima jumătate a anului, Mercedes-Benz Vans a realizat vânzări de 122.059 de unități – depăşind uşor cifra de afaceri a anului precedent, de 120.547 de unități. Europa de Est, America Latină și China au contribuit semnificativ la această creștere.

La finalul lunii aprilie 2013, divizia Mercedes-Benz Vans a anunţat premiera mondială a noului Sprinter, care este produs acum în serie la centralele din Düsseldorf și Ludwigsfelde. Ca și predecesorii săi, noul model stimulează inovația și este fruntaş în segmentul său atunci când vine vorba de eficiența consumului de combustibil. Cinci sisteme noi de asistenţă – inclusiv unele în premieră mondială pentru segmentul de autovehicule comerciale uşoare – contribuie la reducerea numărului de accidente.

Printre sistemele ce echipează noul Sprinter şi care reprezintă o noutate mondială, se numără: Crosswind Assist (senzori de detectare a rafalelor de vânt, activați la o viteză minimă de 80 km/h, care determină frânarea roților pe partea care se confruntă cu vântul, stabilizare curenți laterali, prevenirea pierderii direcţiei în caz de vânt lateral puternic), precum şi Collision Prevention Assist (ce oferă atenţionare vizulă şi acustică şi pregăteşte sistemul de frânare pentru performanţă maximă în cazul unei potenţiale coliziuni) şi Blind Spot Assist (ajută la evitarea coliziunilor detectând autovehiculele din unghiul mort şi avertizând şoferul prin semnale vizuale şi sonore). De asemenea, alte noi sisteme de siguranţă: Highbeam Assist (controlează automat faza lungă în funcţie de zonă şi situaţia de conducere, pentru a asigura un nivel maxim de vizibilitate) şi Lane Keeping Assist (avertizează şoferul prin semnale sonore şi vizuale în cazul părăsirii accidentale a benzii). Inginerii de la Mercedes-Benz sunt convinşi că utilizarea mijloacelor electronice în segmentul de autoutilitare va avea un impact extrem de pozitiv asupra statisticilor privind accidentele rutiere. Sistemul Crosswind Assist va face parte din echipamentul standard, ca parte a Programului Electronic de Stabilitate. Celelalte sisteme de asistenţă pot fi comandate opţional. Ca urmare, fiecare client poate adapta Sprinter-ul nevoilor sale specifice.

În plus, Mercedes-Benz a sporit dinamica de conducere a modelului Sprinter. O coborâre a şasiului a ajutat nu numai la reducerea rezistenţei la vânt şi a consumului, ci şi la creşterea siguranţei rutiere, precum şi la facilitarea încărcării şi a descărcării de marfă.

Noul Sprinter este prima utilitară comercială cu o gamă completă de motorizări care respectă viitorul standard de poluare Euro VI. Acest lucru înseamnă o reducere drastică a nivelului de emisii de oxizi de azot (NO), hidrocarburi (CnH2n) şi particule. Sprinter respectă cele mai stricte limite cu tehnologiile BlueTEC şi SCR, incluzând şi injecţia aditivului AdBlue în gazele de eşapament pentru neutralizarea oxizilor de azot.

Performanţa oferită de gama de motorizări diesel rămâne neschimbată: aceasta cuprinde propulsoare de patru şi şase cilindri, cu puteri cuprinse între 70 kW (95 CP) şi 140 kW (190 CP). Ca o alternativă a motoarelor diesel, Mercedes-Benz Sprinter dispune, de asemenea, de un motor supraalimentat de 1.8 litri cu sistem de injecţie directă, care dezvoltă 115 kW (156 CP). Acelaşi motor e disponibil şi în versiune cu propulsie pe bază de gaz natural comprimat. Motoarele pot fi cuplate la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau la una automată cu 7 rapoarte.

Transmisia se realizează cu ajutorul cutiei de viteze manuală cu 6 trepte ECO Gear, fie cu ajutorul cutiei de viteze automată cu 7 trepte 7G-TRONIC PLUS, care are un convertor de cuplu, singura de acest fel care să fie utilizată într-un vehicul comercial. Transmisia ECO Gear 360 cu 6 trepte este disponibilă pentru motoarele diesel cu 4 clindri, şi transmisia manuală ECO Gear 480 cu 6 trepte este disponibilă pentru motoarele diesel cu 6 cilindri.

Datorită grupului motopropulsor optimizat, echipamentelor auxiliare şi pachetului BlueEFFICIENCY, rezultă un consum mixt de combustibil de 6,3 l/100 km – o nouă cifră record pentru autovehiculele din această clasă. Dotarea standard în Europa include acum şi computerul de mentenanţă ASSYST. Acesta ajută la extinderea intervalului flexibil de întreţinere până la 60.000 km.

Mercedes-Benz Sprinter 2013 - interior

În materie de design, noul Sprinter creează o impresie frapantă. În conformitate cu actuala linie de design Mercedes-Benz, grila radiatorului arată mai drept şi sigur pe sine. Cele trei fante ale radiatorului sunt alungite şi perforate. Acest aspect nu doar că îi conferă o aparenţă dinamică, dar în acelaşi timp, îi creşte şi puterea de circulare a aerului. Farurile prezintă contururi mai clare, iar noua capotă este mai înaltă, rezultând o mai bună protejare a pietonilor. Din spate, noul Sprinter poate fi recunoscut datorită stopurilor sale cu dublă compartimentare.

Interiorul, fără îndoială exemplar, a beneficiat de upgrade-uri la mai multe nivele. Noua tapiţerie a scaunelor asigură un confort sporit, volanul dispune de o mai bună aderenţă, iar fantele de aer sunt decorate cu aplicaţii cromate. Maneta schimbătorului de viteze este şi el dotat cu un nou design. Alături de o nouă generaţie de radio, şi-au găsit locul în noul Sprinter şi echipamente inovatoare, precum sistemul Bluetooth, cu tastatură de telefon şi agendă telefonică, pachetul tehnologic fiind întregit de sistemul de navigaţie Becker MAP PILOT.