Mercedes confirma un viitor model SUV compact

0
311
Saptamina aceasta cu ocazia unui eveniment organizat pentru a sarbatori lansarea in productie a Clasei A, Dieter Zetsche, Presedintele Daimler-Benz in persoana a confirmat aparitia unui model SUV compact in gama sa.
Modelul compact Clasa A va fi produs in uzina de la Rastatt, aceeasi uzina care va produce si viitorul SUV compact al constructorului german. Acesta va deveni al treilea model al marcii care va iesi de pe liniile de productie ale uzinei germane dupa monovolum Clasa B si respectiv Clasa A.
Daca pina acum, aparitia unui rival pentru BMW X1 in gama producatorului cu stea era doar la nivelul de zvon, Mercedes a decis sa puna capat speculatiilor confirmind decizia de a oferi un SUV compact in gama sa in anii urmatori.
Presedintele Daimler a fost insa destul de discret in privinta unor detalii suplimentare privind acest nou vehicul. Singura informatie transmisa este  aceea ca Daimler si Mercedes vor investi 600 milioane de Euro suplimentari in uzina de la Rastatt pentru a mari capacitatea de productie si a face fata cererii viitoare.

Bazat pe plaforma MFA care este folosita deja pentru celelalte doua modele produse in aceasta uzina (Clasa A si Clasa B), viitorul SUV compact ar trebui sa preia elementele de stil aparute pe berlina compacta Clasa A si monovolumul Clasa B.

In anuntul de oficializare a noului sau vehicul, Mercedes nu a dat nici cel mai mic indiciu privind numele, sau mai bine zis patronimul noului sau model. Zvonurile vorbesc despre indicativul “GLA”, unde G-ul face referire la categoria SUV iar A-ul la talia redusa, dar aceste consideratii nu contin nici un element oficial. De asemenea constructorul german nu a avansat nici o data privind prezentarea viitorului SUV compact.