MINI merge la camping!

0
272

Tradiţionala marcă britanică îşi completează gama de produse cu o rulotă compactă de lux şi elegantul cort corespunzător pentru acoperiş – formula: plăcere turistică maximă pe un spaţiu minim – premiera la 1 aprilie 2012.

Deja disponibil în Europa, cele două Americi, Australia, Asia şi Africa, MINI se simte ca acasă aproape oriunde s-ar afla pe această planetă. La 12 zile de la startul “oficial” al primăverii, pe 1 aprilie, MINI îşi anunţă intrarea în rândul comercianţilor de produse pentru camping. O rulotă elegantă, cu două compartimente pentru dormit şi un cort pentru acoperiş (tot pentru două persoane), în clasica schemă coloristică John Cooper Works, vor deschide apetitul pentru vacanţe estivale pe cont propriu, presărate cu abateri spontane din traseu. Obiectivul este clar: după prezentarea MINI Clubvan Concept – primul MINI destinat utilizării în afaceri cotidiene – la Salonul Auto de la Geneva la începutul lunii martie 2012, data de 1 aprilie reprezintă momentul în care clienţilor li se va oferi şi o experienţă de vacanţă în cel mai pur stil MINI.

Aşa cum globtroterii pasionaţi de stil au recunoscut de mult, MINI este primit cu bucurie oriunde ar merge. Iar MINI Countryman poate ajunge în acele zone unde fraţii săi ezită să se încumete. După ce am găsit acel loc perfect, ceea ce ne lipseşte a fost un automobil MINI adecvat, un mod corespunzător în care să ne odihnim incognito peste noapte. Iată că apare caravana “Cowley”, care îţi oferă tot ceea ce ai nevoie pentru o tabără confortabilă: două cuşete primitoare pentru somn, o plită pe gaz cu două arzătoare, un rezervor de apă cu pompă şi o facilitate pentru spălatul vaselor, un modul solar pentru încărcarea bateriei de la bord şi o sursă de curent (tensiune 230 V) pentru a alimenta frigiderul, sistemul TV/DVD şi hi-fi stereo.

“Plăcere maximă a călătoriei pe un spaţiu minim” este formula acestui refugiu pe roţi exclusivist, spiritul real al utilizării creative a spaţiului pentru care MINI este recunoscut. Silueta versiunii Cowley reaminteşte designul interior al uşilor MINI cu curbe eliptice. În plus, ambele uşi laterale au geamuri glisante, exact la fel cum a avut versiunea clasică Mini până în 1969. Rulota atractivă este mai lată cu numai 12 centimetri în comparaţie cu MINI Clubman şi cântăreşte mai puţin de 300 de kilograme. Datorită agilităţii şi rapidităţii remarcabile, plăcerea condusului – emblematică pentru MINI – rămâne aceeaşi pe parcursul călătoriilor lungi.

Pentru modelele sport John Cooper Works unde cârligul de tracţiune nu este disponibil, soluţia ideală este cortul pentru acoperiş “Swindon”. Cortul poate fi montat cu uşurinţă pe acoperişul unui MINI, MINI Clubman sau MINI Countryman, iar spaţiul oferit este tot pentru două persoane. Datorită acestora, toate căutările de ultim moment pentru o cazare – stresante, nu? – devin istorie. După ce aţi găsit locul spaţiul ideal pentru a vă petrece noaptea, nu mai trebuie decât să urcaţi pe acoperişul MINI, să ridicaţi jumătatea superioară a cortului şi să vă aranjaţi pernele, gata de somn. Cortul de pe acoperiş reprezintă un deliciu, indiferent că locaţia de odihnă sunt comitatele din Anglia sau poalele Kilimanjaro. Exact, dacă aţi optat să vă petreceţi noaptea într-unul dintre cele mai vii locuri, somnul la înălţime vă fereşte de vizitele inopinate ale animalelor.

Designul cortului pentru acoperiş permite combinarea perfectă cu MINI atunci când este strâns. Carcasa inferioară este vopsită în culoarea Midnight Black, secţiunea superioară în Chili Red – o combinaţie care anterior era rezervată doar modelelor John Cooper Works.

Aceasta nu este prima ocazie în care MINI oferă o soluţie atractivă pentru petrecerea nopţii. În timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2006, care a avut loc în Germania, “fan hotelurile” MINI au reprezentat o soluţie inovativă de cazare. Automobilele MINI au fost transformate în destinaţii confortabile de dormit pentru suporterii echipelor naţionale ale Italiei, Franţei şi Braziliei – şi erau vopsite în respectivele culori naţionale. Suporterii neutri se puteau refugia în Hotelul MINI International.