Mitsubishi a lansat un nou model de clasa mica, intitulat Mirage, posibil inlocuitor al actualului Colt

2
1008

Mitsubishi va lansa in cadrul Salonului Auto de la Tokyo un nou vehicul global de clasa mica,  intitulat Mirage, un posibil inlocuitor al actualului Colt.

Noul Mitsubishi Mirage va avea o lungime de 3,710mm, o latime de 1,665mm si o inaltime de 1490mm. In lipsa unei confirmari oficiale, ramane de vazut daca Mirage va fi inlocuitorul direct al actualui Colt sau va fi un model complementar, mai ieftin, destinat cu precadere pietelor emergente.

Sub capota noului Mitsubishi ”global” se vor afla exclusiv motoare cu cilindree redusa, de 1.000 si 1.200 cmc, doua propulsoare complet noi ce vor ajuta modelul japonez sa obtina cifre record la capitolul consum si emisii (cuprinse între 90 şi 100 de g/km).  Pe piata nipona noul Mirage va fi propulsat doar de motorizarea de 1 litru si se va putea lauda cu un consum mediu excelent, de doar 3.3 litri/100km.

Printre noutatile tehnice ce subliniaza caracterul ”verde” al viitorului Colt se numara sistemul de recuperare a energiei la franare si cel start-stop, o transmisie cu variatie continua de ultima generatie, oferita optional, componentele usoare folosite la asamblare si o aerodinamica atent studiata care va reduce considerabil rezistenta la inaintare.

Noul model se va ansambla in Thailanda, din martie 2012, intr-o cadenta initiala de 150.000 de unitati pe an si va fi exportat la nivel global din a doua jumatate a anului viitor.


2 COMMENTS

Comments are closed.