BMW Motorsport – noutati din weekend

0
401

BTCC_BMW_125i_M_Sport_Colin_Turckington_Rob_Collard_small_800x533

DTM: Zanardi – demonstraţie cu BMW Z4 GT3 pe Norisring.

Pilot oficial BMW, Alessandro Zanardi (Italia) a asistat la etapa DTM de pe Norisring (Germania). Alături de modelul BMW Z4 GT3, cel cu care participă în Blancpain Sprint Series, italianul a fost punctul central al unui eveniment dedicat fanilor: BMW Motorsport “Pit Stop Chain”.

Împreună de numeroşi angajaţi BMW prezenţi la Nürnberg (Germania), fanii au format un lanţ uman de la tribuna ITR până la automobilul lui Zanardi. Unul câte unul, pneurile maşinii au trecut pe la fiecare fan până la echipa tehnică, după care au fost montate pe maşină. Apoi, Zanardi a parcurs câteva tururi demonstrative la volanul BMW Z4 GT3.

“Mereu este plăcut să particip la evenimentele pentru fani, în special în Germania, ţara care a devenit ca a doua casă pentru mine”, a declarat Zanardi. “Pe de-o parte pentru că fac parte din familia BMW, dar şi pentru că reacţia fanilor este una pozitivă. Când am pilotat după «pit stop» şi am lăsat roţile să derapeze puţin, cu toţii şi-au arătat încântarea.

A fost fantastic să parcurg un tur pe acest circuit unic, în care spectatorii din tribune sunt foarte aproape de pistă.” Zanardi a fost prezent şi pe podiumul cursei DTM: el i-a decernat trofeul ocupantului locului al doilea, Jamie Green (Marea Britanie).

 BTCC_BMW_125i_M_Sport_Colin_Turckington_small_800x533

BTCC: Două victorii pentru Turkington la Croft, Collard a urcat şi el pe podium.

Colin Turkington (Marea Britanie), pilotul Team eBay Motors, şi-a păstrat cu succes locul de lider în British Touring Car Championship (BTCC) după cele trei curse ale etapei de la Croft (Marea Britanie): campionul din 2009 a sărbătorit două victorii la volanul modelului #5 BMW 125i M Sport. În cea de-a treia manşă, el a abandonat. Coechipierul său, Robert Collard (Marea Britanie), şi-a trecut şi el în cont o zestre consistentă de puncte: el a avut o progresie a clasărilor, locul al patrulea din prima cursă, fiind urmat de poziţia a treia în manşa secundă, respectiv de a doua în ultima cursă. Cel de-al treilea pilot BMW, Nick Foster (Marea Britanie), a ocupat locurile al 14-lea, respectiv al şaptelea în ultimele două manşe ale etapei.

 

Blancpain Endurance Series: TDS Racing se impune în clasa Pro-Am la Paul Ricard.

A patra cursă din Blancpain Endurance Series, care a avut loc la Paul Ricard (Franţa), a fost un succes deosebit pentru echipa TDS Racing.

Nick Catsburg (Olanda) şi Henry Hassid (Franţa) au trecut linia de sosire pe locul al şaselea, după 88 de tururi parcurse în cursa de două ore. Acest rezultat a fost sinonim cu victoria în categoria Pro-Am. Cel de-al doilea BMW Z4 GT3 a fost cel al echipei Ecurie Ecosse, clasat al cincilea la Pro-Am. ROAL Motorsport a încheiat pe poziţia a zecea.

 

Programul Junior: primul test pentru BMW M235i Racing la Spa-Francorchamps.

Pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia), juniorii BMW Motorsport – Jake Hughes (Marea Britanie), Jesse Krohn (Finlanda), Alexander Mies (Germania) şi Moisés Soriano (Spania) – au efectuat un test de două zile cu BMW M235i Racing. Prima zi a fost dedicată adaptării juniorilor cu maşina şi cu circuitul, fiind prima dată când Hughes şi Soriano au pilotat modelul. În cea de-a doua zi, cvartetul de piloţi a efectuat un program de dezvoltare a unei setări comune pentru BMW M235i Racing şi a simulat o cursă de trei ore, care a inclus pit stopuri şi schimbări de pilot. Toate acestea fac parte din pregătirea pentru participarea în următoarea cursă VLN, ce va avea loc pe bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), la 5 iulie.

 Colin Turkington (GBR) eBay Motors BMW 125i M Sport

USSC: evoluţie dezamăgitoare pentru BMW Team RLL; victorie Turneu Motorsport în categoria GTD în cursa de şase ore de la Watkins Glen.

#56 BMW Z4 GTLM, pilotat de John Edwards şi Dirk Müller, a încheiat pe locul al şaselea, după ce cursa fără probleme a fost marcată de un incident în care a fost implicat Edwards şi a coborât de pe locul al treilea pe al nouălea.

Müller a revenit pe poziţia a şasea în cea de-a patra oră, poziţie pe care au şi încheiat cei doi. Bill Auberlen şi Andy Priaulx au avut o zi plină de ghinioane cu #55 BMW Z4 GTLM, efectuând 10 pit stopuri. Cei doi obţinuseră primul pole position pentru BMW Team RLL în acest sezon. O penalizare primită de Auberlen pentru un acroşaj şi trei pene suferite pe parcurs au făcut ca echipajul #55 să încheie la un tur de lideri. În aceeaşi cursă, dar la categoria GTD, modelul BMW Z4 – înscris de Turner Motorsport şi pilotat de Dane Cameron şi Markus Palttala – a obţinut o victorie categorică, cea de-a doua din acest sezon. Echipajul a parcurs 178 de tururi şi a fost lider pe parcursul a 169 de tururi.

 

Source: BMW