Noua taxa de prima inmatriculare urmeaza sa fie aprobata in septembrie

0
256

Noul proiect de lege ce ar urma sa modifice forma actuala a controversatei taxe de prima inmatriculare urmeaza sa fie adoptat de Guvern si inaintat spre aprobare pana la inceputul noii sesiuni parlamentare din septembrie.

\’\’Am cerut ca proiectul de lege privind taxa auto sa fie adoptat in Guvern pana la inceputul sesiunii parlamentare. Deci, saptamana aceasta, cel tarziu saptamana viitoare va fi aprobata\’\’, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely, citat de Jurnalul National.

Noua versiune a taxei auto, postata spre dezbatere publica pe site-ul ministerului, a starnit deja numeroase controverse, adoptarea ei intr-o forma nerevizuita fiind inca incerta, in ciuda declaratiilor ministrului.

Proiectul prevede achitarea taxei auto pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 2007, cu ocazia primei vanzari inregistrate dupa intrarea in vigoare a noii legi. Singurele autoturisme scutite de taxa retroactiva vor fi cele istorice sau destinate competitiilor sportive, dar si cele primite de institutiile de stat sau fundatiile \’\’de utilitate publica\’\’ de la guverne straine, organizatii internationale si organisme non profit sau de caritate.

Noua taxa de prima inmatriculare ar urma sa scada in medie cu 30%, iar cei care au platit-o in ultimii trei ani vor putea solicita restituirea diferentei fata de noile valori.