Noul Ford Focus: Primele imagini cu noua generație

0
477

Noul Ford Focus, ajuns la cea de-a patra generație, se apropie cu pași repezi de debutul oficial programat pentru prima parte a anului viitor. Primele imagini cu noul model.

Un prototip al noului Ford Focus, ce urmează să promoveze campania de teasing a viitorului model de segment C, intitulată TimetoFocus, a fost fotografiat de colegii de la Autoweek.nl. Inscripțiile ce includ semnul „hashtag” clarifică faptul că Ford nu mai dorește să țină secret designul mașinii.

Focus este încă echipat cu un camuflaj minor de tip psihedelic, care nu reușește însă să distragă atenția de la liniile finale ale caroseriei. Detalii esențiale, cum ar fi forma ferestrelor laterale, a farurilor și a stopurilor, sunt evidente. De asemenea, se remarcă umerii laterali extrem de accentuați.

Grila hexagonală, de inspirație Aston Martin, este în concordanță cu restul gamei de modele Ford, dar este mai lată și mai înaltă decât iterația actuală. De asemenea, ies în evidență lămpile de ceață verticale montate pe ambele părți ale barei de protecție frontale.

În partea din spate, noile blocuri optice dispuse pe orizontală, mai late, sunt complet diferite de stopurile verticale ale vechiului Focus. Ele sunt similare cu luminile din spate ale noului Fiesta. Din profil, este ușor de văzut că ușa din spate se prelungește acum mai mult spre spate, astfel că montantul C nu mai integrează un al treilea geam lateral. Mașina are un ampatament mai lung, care ar trebui să fie o veste bună pentru pasagerii din spate.

Cea de-a patra generație Focus va debuta în prima parte a lui 2018, la Geneva sau chiar la Salonul Auto de la Detroit, compacta Ford fiind în continuare un model cu pretenții globale, comercializat și produs inclusiv în SUA.