Prima imagine cu noua generaţie Mercedes-Benz CLS – premiera la Los Angeles

0
360

Noua generaţie a coupe-ului de lux cu patru portiere Mercedes-Benz CLS va fi lansată la Salonul Auto de la Los Angeles. Primul teaser foto.

Fotografia publicată de Mercedes prezintă partea din față a noii generații CLS. Este interesant faptul că Mercedes-Benz oferă din nou succesorului lui CLS acest nume. Acum câțiva ani, marca a introdus o nouă strategie de nume în care aproape toate modelele au fost distribuite în familiile A, C, E și S.

Combinația de litere GL este rezervată pentru SUV-uri, urmată de o literă a uneia dintre clasele menționate. Combinația de litere CL este utilizată de Mercedes pentru coupe-urile cu patru uși. Astfel, era de așteptat ca noua clasă CLS, având în vedere faptul că atât modelul actual, cât și noul model se bazează în mare măsură pe tehnologia clasei E, să fie redenumită CLE-class. Nu este cazul, Mercedes-Benz afirmând că numele CLS are o rezonanță puternică în rândul fanilor modelului.

Noua clasă CLS va beneficia de o reducere considerabilă a greutății, în ton cu noua Clasa E, mai ușoară u aproximativ 100 de kilograme odată cu schimbarea generației. Interiorul și motorizările vor fi, de asemenea, identice, printre premierele notabile aflându-se și noul motor turbo de 3 litri cu șase cilindri în linie, alimentat cu benzină. Mai multe detalii, pe 29 noiembrie.