Noul Ford Kuga debuteaza luna viitoare, la Los Angeles Auto Show

0
310

Ford va prezenta versiunea de serie a conceptului Vertrek, pe 18 noiembrie, in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Succesorul crossover-ului compact Kuga va deveni un model global, conform strategiei aplicata cu succes de contructorul american si in cazul fratilor mai mici, Focus şi Fiesta.

Din punct de vedere stilistic, noul model va marca o evolutie a celebrului limbaj Kinetic, reusind sa impleteasca cu succes designul dinamic al europeanului Kuga cu robustetea americanului Escape.

Gama de motorizari disponibile va pune accent pe sportivitate si economie. Viitorul Kuga va beneficia de noua generatie de motoare EcoBoost, clientii putand opta fie pentru motorul de 1.6 litri, in doua versiuni de putere, 150 si 180cp,  fie pentru noul propulsor de 2 litri, tot in doua variante, de 203 si 240cp. Toate motorizarile vor fi cuplate la transmisii manuale sau automate cu 6 rapoarte, in timp ce un sistem start-stop va fi standard. In Europa vor fi disponibile si motorizari diesel de 1.6 si 2 litri.

Debutul comercial pe piata europeana ramane un mister, insa ne putem astepta ca primele livrari sa aiba loc in prima parte a anului viitor.