Noul Kia Rio sedan, în premieră la New York Auto Show 2011

1
328

Kia va prezenta la Salonul Auto de la New York două noi modele în premieră mondială: Kia Rio în varianta sedan şi versiunea restilizata a crossoverul-ului Kia Soul.

Noul Kia Rio, ce a fost dezvăluit sub forma de hatchback luna trecuta la Salonul Auto de la Geneva, va fi prezent la New York, în premieră nord-americană, in timp ce varianta cu patru usi isi va celebra debutul mondial.

Mai lung, mai lat si mai aerodinamic decat predecesorul sau, noul automobil de clasa mica al constructorului coreean va avea un design dinamic si masculin. Noua generatie seamana extrem de mult cu recent lansata Magentis/Optima si se incadreaza astfel in noua filosofie de design KIA . Blocurile optice frontale sunt mai alungite, iar oglinzile laterale incorporeaza acum semnalizatoarele de tip LED. Stopurile fluide, in stil Lexus, grila de dimensiuni generoase, tipica noii generatii de modele KIA si profilul dinamic, apropiat de cel al unui coupe cu patru usi, intregesc look-ul agresiv si tineresc al noului model. Ampatamentul a fost marit pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor si, in acelasi timp, o tinuta de drum imbunatatita.

Paleta de motorizari va cuprinde propulsoare cu injectie directa din gama GDI, KIA punand accentul pe consumul scazut de combustibil si reducerea emisiilor poluante. Toate motorizarile vor fi cuplate standard la cutii de viteze manuala cu 5 trepte, in timp ce o cutie automata cu 4 trepte va fi optionala.

Noul Rio sedan va fi lansat la Salonul Auto de la New York, pe 22 aprilie, in timp ce comercializarea noului model in Europa nu este inca o certitudine, constructorul coreean preferand sa promoveze versiunea hatchback pe Batranul Continent.

1 COMMENT

Comments are closed.