CX-5, cel mai mic SUV Mazda, va fi lansat in septembrie

0
411

Mazda a anuntat oficial ca va lansa la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie) un nou SUV compact, intitulat CX-5.

Noul crossover este versiunea de serie a conceptului Minagi si va deveni cel mai mic SUV al constructorului nipon, fiind plasat sub CX-7 si CX-9 in gama Mazda.

Noul CX-5 va fi si primul model de serie ce va incorpora noua tema de design Kodo – Sufletul Miscarii, linie de stil ce a debutat anul trecut, prin intemediul superbului concept Shinari. Linia de design anterioara, denumita Nagare, a fost abandonata dupa ce initiatorul acesteia, directorul de design al Mazda Laurens Van den Acker, a plecat in 2010 la Renault, fiind inlocuit de Ikuo Maeda.

Odata cu crossoverul nipon va debuta si noua generatie de propulsoare, transmisii, sasiuri si caroserii din seria SKYActiv, un angajament tehnologic extrem de serios ce implica reducerea masei totale, a consumului si a emisiilor poluante, dar si cresterea performantelor si imbunatatirea comportamentului rutier pentru viitoarea gama de modele Mazda.

CX-5 va concura cu Kia Sportage, VW Tiguan sau Ford Kuga si isi va face debutul comercial in prima parte a anului viitor, tot din primul semestru al lui 2012 urmand sa fie disponibila si in tara noastra.