Nissan pregateste un hot-hatch derivat din noul Micra

0
607

Nissan a dezvaluit un concept apetisant la Salonul Auto de la Shanghai, o versiune sport a noii generatii Micra, intitulata Compact Sport Concept.

Creat de divizia chineza a companiei nipone, Micra-ul dopat cu steroizi adopta un stil fioros, fiind pregatit sa inghita cu fulgi cu tot concurenta din clasa hot-hatch-urilor de clasa mica. Si pentru ca bombita pe roti sa nu fie doar o declaratie de intentie ce se rezuma la aspectul exterior extrovertit, menit sa impresioneze vizitatorii saloanelor auto, Nissan a indesat sub capota motorul turbo 1.6 DiG-T ce produce 190 de cai… frumosi. Suficient pentru a se bate de la egal la egal cu concurenta, mai ales ca masinuta are o lungime de doar 3.48 metri si nici nu cantareste mai mult decat un balon cu aer cald.

Asadar, Compact Sport Concept este un pocket rocket veritabil ce ar putea sa repuna Nissan pe harta constructorilor ce isi respecta fanii pasionati de placerea de a conduce… pe cei cu venituri un pic mai modeste, bineinteles, pentru ceilalti existand intotdeauna atotputernicul GT-R.