Noul Mini cu 5 usi

0
712

Noul_MINI_Hatch_5_usi_small_800x533 (1)

Mini a lansat primul model cu 5 usi ce va fi disponibil incepand din aceasta toamna.

Acesta are un ampatament extins cu 72 de milimetri şi o caroserie lungită cu 161 de milimetri în comparaţie cu dimensiunile MINI cu trei uşi, modelul cu cinci uşi oferă o libertatea mai mare de folosire a interiorului. În spate sunt trei locuri separate, iar pasagerii care le utilizează beneficiază de o creştere a spaţiului pentru cap cu 15 milimetri şi o extindere a lăţimii interioare cu 61 de milimetri la nivelul coatelor. În plus, portbagajul este mai mare cu 67 de litri decât noul MINI cu trei uşi, volumul total fiind de 278 de litri. Nivelul ridicat de versatilitate a automobilului este susţinut şi de rabatarea spătarului banchetei în raport 60:40. Aceasta permite creşterea volumului portbagajului la 941 de litri.

https://www.youtube.com/watch?v=05Tp-CHAP64

Motoarele oferite:

  • Un propulsor pe benzină, cu trei cilindri, care dezvoltă un maxim de 100 kW/136 CP.
  • Un propulsor pe benzină, cu patru cilindri, de la MINI Cooper S (5 uşi) este de 141 kW/192 CP.
  • Un propulsor diesel, cu trei cilindri, care dezvoltă 85 kW/116 CP.
  • Suplimentar, este noul motor diesel de 2,0 litri, cu patru cilindri, care oferă 125 kW/170 CP.

Toate variantele de motorizare ale noului MINI 5 uşi îndeplinesc standardele EU6 privind emisiile.

Fiecare automobil este echipat standard cu o transmisie manuală cu şase trepte, care este caracterizată de masa redusă şi de confortul îmbunătăţit al schimbării vitezelor, atuuri ce derivă din utilizarea garniturilor de frecare din carbon pentru inele sincronizatoare.

Transmisia Steptronic cu şase trepte, disponibilă la toate variantele noului MINI cu cinci uşi, oferă eficienţă îmbunătăţită, confort sporit şi dinamică îmbunătăţită la schimbarea vitezelor. Transmisia permite atât schimbări automate, cât şi manuale ale vitezelor în poziţia Drive prin utilizarea butonului de pe selectorul treptelor.

Noul concept de afişare şi operare poate fi suplimentat cu un computer de bord cu monitor de până la 8,8 ţoli (22,35 cm), dispus în instrumentul central, precum şi de MINI Controller cu suprafaţă tactilă.

Noul_MINI_Hatch_5_usi_small_800x533 (6)

Programul MINI Connected oferă, prin aplicaţiile pentru smartphone, funcţii asociate automobilului precum Mission Control, Dynamic Music, Driving Excitement şi MINIMALISM Analyser, precum şi servicii bazate pe internet cum ar fi funcţia web radio, utilizarea reţelelor de socializare precum Facebook, Twitter, foursquare şi Glympse, recepţia fluxurilor de ştiri RSS şi facilităţi de entertainment cum sunt AUPEO!, Stitcher, Deezer, Audible, Napster/Rhapsody şi TuneIn. Pe afişajul color al instrumentului central, toate funcţiile pot fi operare în stilul MINI caracteristic – mai confortabil, mai intuitiv şi mai sigur decât înainte. În viitor, o selecţie de aplicaţii MINI Connected şi MINI Connected Ready, furnizate de terţe părţi, va fi disponibilă nu doar pe terminale Apple iPhone, ci şi pe smartphone-uri cu sistem de operare Android.

Source: Mini Romania