Noul monovolum compact Dacia Lodgy, prezentat la Paris sub forma unei masini de competitii

0
938

[tab:Introducere]

Numele noului monovolum compact Dacia si liniile sale generale de design au fost dezvaluite astazi la Paris, odata cu lansarea Lodgy Glace, o versiune de curse care va concura in Trofeul Andros 2011.

 

[tab:La Volan]

Rezultat al cooperarii dintre echipele de la Tork Engineering (design, productie, asamblare) si Sodemo (motor), sub directa coordonare a celor de la Renault Sport Technologies (RST), Dacia Lodgy Glace a fost conceputa special pentru aceasta cursa atipica, una dintre cele mai dificile din motorsport.

In cadrul Trofeului Andros din acest an vor concura doua exemplare Lodgy Glace, unul dintre ele pilotat de Alain Prost, care a participat si in ultimii doi ani tot la volanul unor modele Dacia, in timp ce al doilea echipaj va fi format din Nicolas Prost, fiul lui Prost, si Evens Stievenart.

[tab:Interior]

Versiunea de serie a noului monovolum Dacia va fi lansata la Salonul Auto de la Geneva, din martie 2012. Lodgy nu va fi doar cel mai polivalent automobil din gama constructorului argesean, ci si primul model din istoria Dacia care nu va fi produs la Mioveni, MPV-ul urmand sa fie asamblat in Maroc.

[monoslideshow id=135 w=450 h=350]