Noua generatie KIA Rio, disponibila si in showroom-urile din Romania, de la 10.097 euro cu TVA

1
334

Noua generatie Kia Rio, model ce marcheaza un pas major in revolutia stilistica a companiei coreene, este disponibila si in Romania incepand din aceasta luna.

Mai lung, mai lat si mai aerodinamic decat predecesorul sau, noul automobil de clasa mica a fost creat de echipa europeana de design de la Frankfurt, sub supravegherea designerului sef Peter Schreyer. Noul Rio se va adresa clientilor tineri si dinamici, aflati in cautarea unei masini atragatoare si practice, aducand, din punct de vedere stilistic, un suflu nou in clasa mica. Balansul intre suprafata vitrata, ampatament si dimensiuni generează o “prezenţă premium”, rară în acest segment. În general, noul Rio combina finetea europeana cu condimentul coreean pentru a crea un limbaj al formei care comunică stralucire latina.

Ampatamentul a fost marit cu 70mm pana la 2.57 metri pentru a oferi mai mult spatiu pasagerilor si, in acelasi timp, o tinuta de drum imbunatatita. Lungimea si latimea noului Rio au crescut cu 55mm, respectiv 25mm, in timp ce inaltimea a scazut cu 15mm.

In ciuda profilului sportiv si a coeficientului aerodinamic extrem de bun, capacitatea portbagajului se apropie de valorile specifice clasei imediat superioare, acesta putand gazdui pana la 292 litri de bagaje.

Paleta de motorizari cuprinde 6 motorizari extrem de eficiente, incluzand recent lansatul propulsor diesel de 1.4 litri, dar si noul 1.6 GDI pe benzina, ce dezvolta 140cp. 

Cel mai mic si interesant motor este un diesel de 1.1 litri care dezvolta 70 CP si emite doar 85 de grame de CO2 per kilometru, in timp ce varianta de top, disponibila de anul viitor, va beneficia de o motorizare complet noua, de 1.2 litri, un propulsor GDI cu injectie directa si supraalimentare turbo.

Pretul de pornire al unui Rio este de 10.097 de euro cu TVA (7.397 euro prin programul “Rabla”) pentru versiunea Base, cu motor pe benzina de 1,2 litri, 85 cp si o lista de dotari standard bogata, care cuprinde printre altele ESP, ABS, radio-CD cu MP3 si port USB sau intrare auxiliara, sase airbaguri si inchidere centralizata.

Pentru informatii suplimentare accesati www.kia.ro

1 COMMENT

  1. Din pacate varianta BASE nu are A.C. care costa suplimentar aprox. 500 euro cu tot cu TVA. Personal, nu mi se pare o oferta incredibila ci corecta si accesibila. Diferenta de calitate si design s-a apropiat foarte mult de competitorii europeni. Garantia este evident imbatabila : 7 ani sin bara in bara, transmisibila la revanzare. Eu cred ca “au cu ce” 🙂

Comments are closed.