NOUTATI: La nouvelle Clio, c\’est chouette!

1
3216

In sfirsit, Renault a prezentat astazi primele poze si informatii despre noul Clio 4. Dupa poza descoperita ieri de cei de la carscoop, avem acum un set de fotografii si informatii oficiale, si putem concluziona ca acest nou model va fi un succes, cu conditia ca fiabilitatea sa fie si ea prezenta la rendezvous.

Intrucit despre design-ul noului Clio am mai comentat, nu vom mentiona decit faptul ca Renault va oferi posibilitati de personalizare, mergind pina la jante finisate in doua culori – crom si negru sau crom si culoarea caroseriei sau patru ambiante coloristice pentru interior, disponibile fara pret suplimentar. În standard, Renault Clio 4 are jante din aliaj de 16 inch, dar modelele din imagini sunt echipate cu jante de 17 inch.

Filozofia Renault a fost intotdeauna pentru Clio sa ofere mai mult decit concurentele din clasa mica, apropriindu-se de clasa compacta prin confort, practicalitate, spatiu. In acest sens, a patra generatie a lui Clio este mai lunga decit Clio 3 cu 3.5 centimetri. Totusi, datorita noii imagini mai sportive si dinamica , inaltimea este mai mica cu 4.5 centimetri iar latimea creste cu 2.4 centimetri.

In privinta echiparilor, noul Clio joaca o carte orientata spre hi-tech. Astfel, o serie de echipamente moderne vor putea fi comandate, cum ar fi: camera pentru marsarier, accesul fara cheie “miini libere”. sistem de navigatie TomTom Live, sistem audio Renault Bass Reflex System. transmisie EDC (dublu-ambreiaj) cu sase trepte, sistem multimedia Renault R-Link cu ecran tactil de 18 centimetri, indicator schimbare treapta, mod ECO si aplicatie Driving eco2.

Despre motorizari nu stim prea multe, insa se pare ca pe lista motorizarilor pe benzina vom avea noul motor Energy TCe 90 de 900 cmc cu trei cilindri, 90 CP si 135 Nm precum si nou propulsor 1.2 TCe de 120 CP recent aratat pe Megane. Producatorul francez se asteapta ca 70 % din vinzari sa fie reprezentate de modelele pe benzina. Grosul vinzarilor diesel vor fi reprezentate de motorul Energy 1.5 dCi 90 CP. Transmisia standard este o unitate manuală cu cinci trepte, unele versiuni de motorizare fiind echipate şi cu Start-Stop, Renault urmarind sa ofere cel mai redus nivel de emisii de CO2 şi consum de carburant în segmentul B (cel puţin o versiune a noului Clio urmind sa ofere emisii de CO2 sub pragul de 90 de grame pe kilometru).

Designerii Renault vorbesc despre noul Clio 4

Comments are closed.