OFICIAL: Chevrolet Cruze HB5 debuteaza la Geneva

0
253

Cea de-a 81-a editie a Salonului Auto de la Geneva va gazdui premiera mondiala a noului model compact Chevrolet Cruze hatchback, intitulat HB5.

V-am prezentat inca de acum trei saptamani cum arata versiunea de serie a conceptului Cruze hatchback, acum a venit timpul sa aflam mai multe detalii despre ce se ascunde sub superba caroserie ce ne trimite cu gandul la un coupe.

Modelul compact este bazat pe aceeasi arhitectura Delta II ca si varianta sedan si fratele vitreg Opel Astra. Platforma este una de ultima generatie, toate motorizarile urmand sa respecte normele de poluare Euro5, iar ESP-ul va fi standard pentru toate versiunile.

Cruze hatchback a fost dezvoltat aproape integral in Europa, rezultatul fiind un model care satisface pretentioasele gusturi europene in materie de stil si dinamism.

Cu un design agresiv si o linie extrem de arcuita a plafonului, al doilea membru al gamei Cruze isi propune sa atraga o clientela tanara si dinamica si va juca un rol important in cresterea cifrelor de vanzari Chevrolet la nivel european.

In contrast cu sportivitatea exteriorului, interiorul spatios, portbagajul generos cu o capacitate de 400 litri si numeroasele spatii de depozitare ne arata ca inginerii companiei americane nu au ignorat nici latura practica a noii compacte Chevrolet.

Sub capota noului Cruze HB5 se vor gasi trei motorizari, doua pe benzina si un diesel. Motorul de baza va fi unitatea de 1.6 litri si 124 cp, iar propulsorul de 1.8 litri si 141 cp va fi destinat celor care isi doresc mai multa sportivitate. Initial, singurul diesel va fi noul VCDi de 2 litri, in varianta de top, ce dezvolta 163cp. Spre sfarsitul acestui an sunt asteptate si doua noi motoare supraalimentate, cu cilindreea de 1.4 litri.

Lansarea noului Cruze hatchback reprezintă un pas critic în Europa, conform lui Wayne Brannon, Preşedinte şi Director Executiv al Chevrolet Europe. „Modelele hatchback joacă un rol critic pe multe pieţe. În total, segmentul de autovehicule compacte din Europa reprezintă aproximativ un sfert din piaţa totală, în timp ce modelele hatchback reprezintă aproximativ 65% din acel volum. Noul Cruze hatchback întăreşte dorinţa Chevrolet de a fi considerată una dintre principalele mărci din Europa şi este un autovehicul care are un raport calitate-preţ mai bun decât al unor concurenţi mai cunoscuţi.”

Noul Chevrolet Cruze hatchback va fi disponibil si in Romania incepand din luna iunie si va continua sa fie asamblat in fabrica General Motors din Coreea de Sud.

Comenteaza pe forum!