Skoda a lansat primul sau model de clasa mini, Citigo

0
674

Revolutia pornita de Volkswagen Up la Salonul Auto de la Frankfurt continua cu lansarea primului model geaman, ce va purta sigla Skoda. Prima masina de clasa mini din istoria constructorului ceh este intitulata Citigo si va juca un rol foarte important in expansiunea marcii din Mlada Boleslav pe pietele emergente.

Noul minicar Skoda va utiliza plaforma si motorizarile noului VW Up. Astfel, Citigo va putea fi comandata cu noul motor in trei cilindri, de 1 litru, in doua versiuni de putere, 60 si 75cp si are la baza noua platforma modulara MQB a grupului VAG. Consumul mediu va fi de 4.5 si 4.7 litri sau 4.2, respectiv 4.3 litri la suta de kilometri, pentru versiunile speciale GreenTec.

Skoda Citigo are o lungime de 3.560 mm (fata de 3.540mm in cazul lui Up), o latime de 1.640 mm si o inaltime de 1.489 mm, fiind capabila sa transporte patru adulti. Citigo ofera un portbagaj cu o capacitate de 251 de litri sau 951 litri, in cazul in care scaunele din spate sunt rabatate, valori excelente pentru clasa mini.

Interiorul este preluat integral de la Up, insa beneficiaza de o finisare usor diferita, intr-o nota mai serioasa, cu o paleta de culori ce denota eleganta si simplitate, in contrast cu ornamentele viu colorate ale versiunii VW.