OnStar – Comunicare cu masina la un nou nivel

0
268

OnStar a dezvaluit noi detalii despre sistemul sau de conectivitate cu masina. Acesta ofera nenumarate functii: control vocal, sincronizare cu agenda telefonului mobil prin Bluetooth, sistem de navigatie imbunatatit ce poate primi destinatii prestabilite de la calculatorul posesorului si capacitatea de a interactiona cu sistemele de monitorizare a traficului si a vremii.

Dar cel mai interesant aspect al noului sistem OnStar este aplicatia MyLink dedicata telefoanelor mobile inteligente. Aceasta functioneaza intr-un mod similar telemetriei din Formula 1, oferindu-i utilizatorului informatii complete despre masina si posibilitatea de a interactiona cu automobilul prin intermediul acesteia (incuierea/descuierea usilor, pornirea motorului, etc).

O alta tehnologie interesanta pentru cei avizi de Facebook si sms-uri promite sa faca drumurile mai sigure. Aceasta permite citirea automata a update-urilor de pe Facebook si modificarea status-ului utilizatorului prin comanda vocala. Totodata noua tehnologie poate citi sms-urile primite si ofera raspunsuri prestabilite.

“Aceste initiative sustin rolul OnStar in mentinerea soferului si pasagerilor conectati si in siguranta. Construind pe platforma solida a sistemului de siguranta si securitate OnStar, am dat o directiva clara ca OnStar sa fie dezvoltat ca un pilon de sustinere al progresului afacerii General Motors” a declarat Chris Preuss, Presedintele OnStar.

Tehnologia este extrem de atractiva si nu incape indoiala ca toti constructorii auto vor dezvolta sisteme similare, dar este greu de prezis cand se va intampla acest lucru. Totusi personal nu pot sa nu remarc o alienare a pasiunii pe care ar trebui sa o starneasca fiecare automobil. Toate aceste sisteme reduc importanta condusului si ne distrag de la placerea generata de acesta.