PREVIEW: Noul Subaru Impreza

0
602

Subaru pregateste deja noua generatie a modelului compact Impreza, model cu o traditie impresionanta ce i-a adus recunoastere internationala constructorului nipon. Dar intr-un segment foarte disputat si, in general, intr-o industrie cu competitie acerba durata de viata a generatiilor unui model se reduce semnificativ cu fiecare iteratie.

Astfel fotografii au reusit sa obtina aceste imagini cu un prototip al noii generatii in Alpii elvetieni, imagini ce au fost publicate de spyshots.nl. Paleta de motorizari va include bineinteles propulsoare “cuminti” de 110 CP si 150 CP pe benzina si diesel, dar si mult-asteptatele versiuni WRX si WRX STI. Nu exista informatii oficiale despre acestea, dar este de asteptat ca puterile maxime sa ramana aproape neschimbate.

Totusi exista si posibilitatea ca Subaru sa pregateasca o surpriza “eco”, dupa cum se vehiculeaza ca o va face Mitsubishi cu noul Lancer Evolution, dar dupa parerea mea, si aici cred ca toti impatimitii volanului imi dau dreptate, aceasta ar fi cea mai mare greseala pentru constructorul nipon. Subaru inseamna S-AWD, motor boxer si dinamica similara masinii de raliu. Deja actuala Impreza a pierdut din farmecul precedentelor generatii prin “domolirea” acesteia si renuntarea la geamurile fara rama tipice Subaru.

In orice caz avem suficient timp sa emitem ipoteze, sa le discutam si apoi sa le infirmam ca urmare a informatiilor noi disponibile, deoarece lansarea noii generatii Impreza va avea loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Frankfurt din 2012.

Sursa foto:  spyshots.nl