Peugeot este castigatorul editiei din acest an a Campionatului Mondial de Anduranta ILMC

0
505

Peugeot a obtinut un triumf istoric, castigand Campionatul Mondial de Anduranta din acest an, dupa ce ambele echipaje ale constructorului francez au incheiat finala ILMC de la Zuhai pe primele doua trepte ale podiumului.

Peugeot-ul cu numarul 7 a fost condus catre victorie de Anthony Davidson si Sébastien Bourdais, urmati de Frank Montagny si Stéphane Sarrazin in masina cu numarul 8. Audi a terminat pe locul 3, bolidul fiind pilotat de Timo Bernhard si Marcel Fässler.

“Am vazut ca Sébastien avea probleme in prima parte a cursei, motiv pentru care am pierdut cateva pozitii. Dar nu am intrat in panica; doar am schimbat anvelopele la prima oprire. Aceasta miscare ne-a desincronizat putin, insa masina si-a revenit rapid si, datorita conditiilor meteo bune, am reusit sa recuperez mult timp. Din acel moment pana la sfarsitul cursei, masina s-a comportat impecabil.” a declarat Andrew Davidson.

Bourdais a continuat: “Initial am detinut controlul, dar in mod evident, masina Audi cu numarul 2 a fost mai rapida. M-am luptat, insa apoi am decis sa incerc altceva, legat de anvelope. S-a dovedit a fi decizia corecta, iar lucrurile au mers atat de bine, incat Audi a trecut pe locul 2. Apoi Anthony a trecut la volan si a mers destul de repede, iar din acel moment ne-a fost mult mai confortabil. Trebuie sa spun ca a fost un efort fara greseala din partea Peugeot si sunt cu adevarat fericit pentru intreaga echipa. A fost o zi buna, incheiata cu doua locuri pe podium.”

Dupa cursa, presedintele ACO, Jean-Claude Plassart, a declarat:  “Un lucru important de precizat este ca anul acesta am avut Peugeot, Audi, Ferrari, Aston Martin, Mercedes-Benz, Lotus, BMW, Porsche – 8 producatori globali care investesc in programul nostru. De asemena, ne sunt alaturi Michelin si Dunlop, care au adus multa ospitalitate aici. Este implicat si Rolex, care beneficieaza de o mare vizibilitate. Daca mari companii precum cele de mai sus cred si investesc in ceea ce facem noi, consider ca este un semn ca mergem intr-o directie buna.”

Echipa Peugeot Sport Total a terminat invingatoare in 2011 in cursele de anduranta de la Spa-Francorchamps (Belgia), Imola (Italia), Silverstone (Marea Britanie), Road Atlanta (SUA) si Zuhai (China), devenind castigatoarea ILMC la categoria sa.