PREMIERA: Mercedes CLS 63 AMG Shooting Brake

0
1657

La doar citeva zile dupa ce a prezentat primele fotografii si informatii privind noul CLS Shooting Brake, iata ca Mercedes dezvaluie acum si detalii despre varianta AMG  a acestui nou model, botezata cum altfel decit CLS 63 AMG Shooting Brake, versiune ce va fi comercializata din octombrie 2012.

Noul Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake va fi propulsat de acelaşi motor V8 biturbo de 5.5 litri, existent şi pe modelul coupe. Acesta este oferit pe linga varianta de putere “standard” de 525 CP şi 700 Nm şi intr-o versiune de 557 CP şi 800 Nm pentru ediţia spcială “Edition 1”. Cei 32 CP suplimentari accelereaza varianta Edition 1 de la 0 la 100 km/h in doar 4.3 secunde, cu 0.1 secunde mai rapid decât modelul standard. Viteza de top este limitată electronic la 250 km/h.

VIDEO: Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake - informaţii oficiale

Transmisia sport AMG MCT SpeedShift cu 7 trepte împreună cu sistemul ECO Start/Stop permit obtinerea unei valori medii a consumului declarat de 10.1 litri/100 km şi emisii CO2 de 235 g/km. Fireste ca realitatea consumului in Bucuresti sau a unui parcurs rapid pe o sosea virajata va fi cu totul alta.

La capitolul design exterior, noul Mercedes-Benz CLS 63 AMG Shooting Brake se diferentiaza de versiunea standard prin detaliile specifice AMG, si anume spoilerul frontal cu prize de aer mai mari, capota redesenată şi cele două perechi de evacuări din spate. Daca in cazul versiunii standard a CLS Shooting Brake am recunoscut frumusetea liniei generale dar am avut rezerve privind infatisarea din anumite unghiuri sau in anumite culori, in cazul modelului AMG din fotografii trebuie sa recunoastem ca ni se pare absolut perfect – mai ramine sa cistigam la Loto in timp util ca sa prindem un “Edition 1”.

Prezentare CLS 63 AMG Shooting Brake