PREMIERA: Opel Adam – primele imagini si informatii oficiale

0
2946
Dupa ce media auto mondiala a publicat saptamina trecuta o serie de fotografii neoficiale cu noul model mini botezat Adam, Opel a publicat in sfirsit primele imagini si informatii referitoare la acest model. Este singurul model din segmentul A care va fi construit exclusiv in Germania, aducind in segmentul sau “excelenţa tehnonogiei germane”, dupa cum declarat Karl-Friedrich Stracke, CEO Opel.
Opel Adam este un model mini, destinat preponderent utilizarii urbane, avind dimensiunile de 3.7 metri lungime si 1.72 metri latime si putind transporta patru persoane. Opel are deja in oferta un model de clasa mini, practicul Agila, care este o versiune bazata pe Suzuki Splash. Fata de acesta, Adam este orientat ca un model de lifestyle, orientat premium si furnizind multiple posibilităţi de personalizare.

Modelul Opel Adam va fi disponibil la momentul lansarii cu trei motoare pe benzină eficiente (1.2 litri şi 70 CP, 1.4 litri şi 87 CP şi 1.4 litri şi 100 CP), cunoscute de la Opel Corsa, combinate cu o transmisie manuală cu cinci trepte de viteză si disponibile cu pachetul tehnologic ecoFLEX, inclusiv sistemul Start/Stop pentru reducerea consumului de carburant şi a emisiilor poluante.

Ulterior, modelul Adam va primi o nouă generaţie de motoare pe benzină de dimensiuni mici, cu trei si patru cilindri, cu sistem de injectie directa, in versiuni aspirata sau prevăzute cu turbocompresor. Noile motorizari va fi combinat cu o generaţie complet nouă de transmisii manuale cu şase trepte de viteză.

In privinta nivelurilor de echipare, se adeveresc zvonurile privind existenta a trei variante de echipare si personalizare, botezate Jam (neconventional, in trend, viu-colorat), Glam (elegant si rafinat) si Slam (sportiv si dinamic).

Personalizarea modelului Adam nu este cu nimic mai prejos decit cele oferite de Mini, Fiat 500 sau Citroen DS3, oferind printre altele:

  • o paletă largă de vopsele pentru caroserie
  • trei culori pentru plafon
  • culori si ambiante diferite pentru interior
  • elemente decorative şi capitonaje variate ale plafonului iluminat cu o reţea de LED-uri asemănătoare unor steluţe etc.

 Din punct de vedere al design-ului, Opel Adam are o infatisare cu tenta retro dar combinate si cu detalii moderne. Numele modelului este amplasat pe montantul spate, blocurile optice si stopurile folosesc tehnologia LED iar luminile de zi au forma de aripa specifica modelelor Opel.

Sub aspectul echipamentelor de serie si optionale, Adam va oferi un sistem de infotainment performant ce permite conectarea telefoanelor inteligente cu sistem de operare Apple iOS sau Android.  Continutul din telefon este preluat si afisat pe ecranul tactil color de inalta rezolutie cu diagonala de 7 inch. Ecranul permite accesul la functiile de comanda prin intermediul a cinci meniuri uşor navigabile. Tot la capitolul echipamente optionale moderne, Opel Adam ofera sistemul de asistenta la parcare (care identifica cel mai apropiat loc de parcare si controleaza apoi directia in manevrele de parcare) si sistemul SBSA ce monitorizează unghiul mort din oglinzile retrovizoare laterale.

Jantele disponibile au dimensiuni între 15 şi 18 inch, iar autovehiculele echipate cu jante de 17 sau 18 inch sunt disponibile standard cu un şasiu sport. Suspensia lui Opel Adam foloseşte sistemul MacPherson pentru puntea faţă în timp ce cea spate este formată dintr-o bară de torsiune. Servodirecţia are un mod special pentru oraş botezat City ce sporeşte gradul de asistare la viteze scăzute.

Noul Opel ADAM va avea premiera mondială în cadrul Salonului Auto de la Paris (29 septembrie – 14 octombrie 2012). Primele modele vor fi disponibile la showrrom-uri din ianuarie 2013.

film prezentare Opel Adam